Valmista jouluksi porkkanalaatikko, joka todella maistuu. Riisin sijaan tähän laatikkoon käytetään kotoista kauraa.
Inkiväärin kipakka mausteisuus antaa ryhtiä porkkanan makeaan makuun. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Vaikka laatikoita ei juuri joulupöytään valmistaisikaan, moni haluaa tehdä itse porkkanalaatikon. Tänä vuonna tutussa laatikossa maistuu ihanan kipakka inkivääri. Se sopii mainiosti yhteen kaikkien joulupöydän makujen kanssa.
Tuore inkivääri lisätään porkkanasoseen joukkoon hienoksi raastettuna. Määrää voi hyvin säädellä sen mukaan, kuinka mausteisen laatikosta haluaa.
Riisin sijaan laatikkoon käytetään tällä kertaa kauraa. Vaikka käytettävät jyvät on käsitelty nopeasti kypsyviksi, ne on hyvä esikeittää ennen lisäämistä vuokaan. Kauran lisäksi seokseen lisätään kananmunia. Tunti uunissa saa ainekset kypsymään herkullisen pehmeäksi laatikoksi.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.