Ilta Sanoma

Valmista jouluksi porkkanalaatikko, joka todella maistuu. Riisin sijaan tähän laatikkoon käytetään kotoista kauraa.

Inkiväärin kipakka mausteisuus antaa ryhtiä porkkanan makeaan makuun.

Inkiväärin kipakka mausteisuus antaa ryhtiä porkkanan makeaan makuun. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Vaikka laatikoita ei juuri joulupöytään valmistaisikaan, moni haluaa tehdä itse porkkanalaatikon. Tänä vuonna tutussa laatikossa maistuu ihanan kipakka inkivääri. Se sopii mainiosti yhteen kaikkien joulupöydän makujen kanssa.

Tuore inkivääri lisätään porkkanasoseen joukkoon hienoksi raastettuna. Määrää voi hyvin säädellä sen mukaan, kuinka mausteisen laatikosta haluaa.

Riisin sijaan laatikkoon käytetään tällä kertaa kauraa. Vaikka käytettävät jyvät on käsitelty nopeasti kypsyviksi, ne on hyvä esikeittää ennen lisäämistä vuokaan. Kauran lisäksi seokseen lisätään kananmunia. Tunti uunissa saa ainekset kypsymään herkullisen pehmeäksi laatikoksi.

Katso ohje Soppa365:stä!

Ilta Sanoma
lundi 20 décembre 2021 13:27:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.