Ilkka Herola nousi kuudenneksi Ramsaun loppukirissä.

Ilkka Herola johtaa yhdistetyn hiihtotilastoa.

Ilkka Herola johtaa yhdistetyn hiihtotilastoa. Kuva: Georg Hochmuth / Lehtikuva

Suomen Ilkka Herola sijoittui kuudenneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Ramsaussa.

Herola teki kuten usein aiemminkin ja kohenteli asemiaan tuntuvasti 10 kilometrin hiihto-osuuden aikana. Herola lähti hiihtoon 1.39 kärkimiehen Jarl Magnus Riiberin jälkeen sijalta 14.

Suomalainen porhalsi edellä olleita kiinni vauhdikkaasti ja oli jo kisan puolivälissä kiinni seitsemännessä sijassa. Kärkikuusikko oli lähtenyt matkaan yli minuutin ennen Herolaa ja näytti olevan jopa hiihtotykille tavoittamattomissa.

Kilpailun toisen puolikkaan aikana Herola jätti aiemmin seitsemäntenä olleen Saksan Julian Schmidin kauas taakseen. Seitsemäs sija näytti maksimisuoritukselta, mutta Herola jatkoi kovaa vauhtiaan loppuun asti.

Norjan Jens Luuraas Oftebro hyytyi kilpailun lopussa ja Herola ajoi hänet vielä kiinni.

Loppukirissä Herola paineli puolikkaan suksen mitalla ohi Oftebron. Herola oli jälleen hiihto-osuuden ylivoimaisesti nopein.

-?Nyt ei ollut ainakaan ruuhkaa. Sain rauhassa hiihtää oman hiihdon. Kuten ounastelin, kämmi mäessä kävi kalliiksi ja jäin kärkitaistelusta ulos, hiihtovauhtiinsa tyytyväinen Herola analysoi Ylen haastattelussa.

Herola hyppäsi hyvin, mutta epäonnistui alastulossa. Se maksoi pisteitä.

-?Hyvässä vaiheessa aletaan olla, mäessäkin on valonpilkahduksia. Ihan hyvää tekemistä, mutta olisi pitänyt osata hyödyntää potentiaali. Nyt lähdetään treenaamaan kotiin ja syömään vähän kinkkua.

Arttu Mäkiaho paineli maaliin sijalla 17. Hän löi mm. Akito Wataben ja Johannes Rydzekin.

Kilpailun nopein oli tutuksi tulleeseen tapaan Norjan Riiber. Norjan supertähti on hallinnut lajia viime vuodet mielin määrin ja osoitti ylivoimansa jälleen Ramsaussa. Hän oli maalissa 15 sekuntia ennen Saksan Vinzenz Geigeria. Kolmas oli loppukirin voittanut Eric Frenzel.

Mäkiaho ja Herola pääsivät hiihto-osuudelle hyvistä asemista. Mäkiaho lähti hiihtoon sijalta 11 ja Herola sijalta 14.

-?Lähdettiin pohjamutien kautta liikkeelle Rukan jälkeen. Nyt koko joukkueen pää on pinnalla, ja aika tyytyväinen voi olla, Herola jatkoi.

dimanche 19 décembre 2021 19:15:00 Categories: Ilta Sanoma Yhdistetty