Tappara kaatoi KalPan niukasti.

Tapparan Kristian Tanus maalasi kahdesti KalPan tulokasvahdin Jami Pasasen selän taakse. Kuva: ERIIKA AHOPELTO / AAMULEHTI

Kalevan Pallon eli KalPan maalivahtipaletti meni kertaheitolla uusiksi maanantaina.

Molemmat veräjänvartijat eli Eero Kilpeläinen ja Connor LaCouvee joutuivat yhtaikaa sairastuvalle. Ja kun Juha Jatkola on nuorten maajoukkueen matkassa Kanadassa, hälytettiin tolppien väliin 18-vuotias juniori Jami Pasanen.

KalPan U20-joukkueen maalivahdin liigastartti Tampereen kirkkaissa valoissa oli tyly. Tapparan Patrik Virran laidasta laukoma kiekko upposi helposti sisään ajassa 2.29.

Kirvesrinnat voittivat ottelun lopulta 4-2.

Tapparan sankari oli kaksi maalia ampunut Kristian Tanus, jonka osumilla kotijoukkue meni 3-0-johtoon ennen toisen erän puoliväliä. KalPa kiri maalin päähän Benjamin Korhosen ja Andreas Okanyn maaleilla.

20-vuotias Okany onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä liigaottelussaan.

Myös maalivahti Pasanen paransi otteitaan pelin edetessä. Hän muun muassa torjui Jukka Peltolan avopaikan toisessa erässä. Pasaselle kertyi torjuntoja yhteensä 16.

KalPan verkkosivujen mukaan Kilpeläisen ja LaCouveen uskotaan toipuvan pelikuntoon lähipäivinä.

Kuopiolaisten päävalmentaja Tommi Miettinen kertoi, että hänen joukkueeseensa iski flunssa.

- Meille tuli vähän yllättäen muutama flunssa tuossa. Connor (LaCouvee) jouduttiin jättämään viimeisenä varotoimenpiteenä pois, Miettinen kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Mutta pelaajat vastasivat huutoon hyvin, ja meidän pelimme on ollut kestävällä tasolla jo pidemmän aikaa. Pystyimme pelaamaan tasapainoisen pelin, KalPan luotsi totesi.

Hallitseva mestari Lukko kaatoi kotijäällään JYPin maalein 4-3 ja pysyi mukana playoff-taistossa.

Lukolta onnistuivat maalinteossa Michael Haga, Anrei Hakulinen, Vili Saarijärvi ja Thomas Gregoire, joka ampui kolmannessa erässä ratkaisun pitkän pyörityksen kruunuksi.

JYPin avausmaalin teki kanadalaislaituri Reid Gardiner, jolle täysosuma oli jo kauden neljästoista. Gardiner nousi jakamaan SM-liigan maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä Jiri Smejkalin, Anton Levtchin ja Heikki Liedeksen kanssa.

SM-liiga jäi maanantain kierroksen myötä joulutauolle. Sarja jatkuu tapaninpäivänä.

mardi 21 décembre 2021 00:08:00 Categories: Ilta Sanoma SM-liiga