Kasvispataan uppoavat helposti niin pavut, bataatit kuin lehtikaalitkin.
Värikäs maapähkinä-papupata lämmittää läpi talven. Kuva: Ninna Lindström
Pataruoista tulee kylminä talvipäivinä entistäkin houkuttelevampia. Kokeile vaikka mausteista papupataa. Se saa entistä syvemmän maun, kun maltat paahtaa mausteita inkiväärin kanssa pannulla niin kauan, että niistä alkaa irrota tuoksua.
Monipuolisesti erilaisia makuja yhdistelevän kasvispadan juju piilee maapähkinävoissa, joka tuo tomaattipohjaiseen pataan herkullista paahteisuutta.
Voit tarjoilla papupadan sellaisenaan suolapähkinöiden ja tuoreen korianterin kanssa. Jos kuitenkin kaipaat padan seuraksi lisukkeen, voit keittää sen seuraksi riisiä tai ruokakauraa.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.