Lukko kaatoi TPS:n, vajaamiehinen Tappara haki pisteet Jyväskylästä.

HIFK haki pisteen Kouvolasta Sebastian Dykin maaleilla. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

KooKoo-HIFK 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Lukko-TPS 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

SaiPa-Ilves 2-4 (0-2, 0-2, 2-0)

Kärpät-Sport 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

HIFK jatkaa vahvaa menoaan SM-liigan sarjakärkenä. Helsinkiläiset hakivat ison vierasvoiton Kouvolasta, kun toinen kärkikahinoissa viihtynyt ryhmä KooKoo kaatui lukemin 2-1. HIFK:n sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk.

Maalivahdit Oskari Setänen (18 torjuntaa) ja Michael Garteig (14) näyttelivät päärooleja ottelun puoliväliin, kunnes Dyk yllätti Setäsen 1-0-maalillaan.

Garteigin nolla kesti päätöserän loppupuolelle saakka, mutta Kim Strömberg nosti KooKoon tasoihin. Dyk nousi ratkaisijaksi ja teki voittomaaliksi jääneen osuman pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

HIFK lähtee joulutauolle sarjan piikkipaikalta.

Viime kauden finalistikaksikko selvitteli välejään Raumalla, eikä mestari Lukko antanut TPS:n yllättää. Lukko voitti maalein 4-2 ja hidasti turkulaisten menoa kohti liigakärkeä.

Jonne Tammela viimeisteli TPS:lle 1-0-maalin ennen avauserän puoliväliä, mutta Samuli Piipponen nosti raumalaiset tasoihin.

Linus Nyman vei Lukon karkumatkalle toisen erän alkupuolella ja pohjusti vielä Vili Saarijärven 3-1-maalin ennen erätaukoa. Roni Allen viimeisteli päätöserässä TPS:n kavennuksen, mutta Lukon Scott Pooley päätti turkulaisten pyristelyt 4-2-maalillaan.

Avauserässä maalin tehnyt Turo Asplund ja maalivahti Rasmus Reijola (13 torjuntaa) olivat Sportin sankarit, kun vaasalaisjoukkue haki 1-0-voiton Oulusta. Kärpät sai tasoitustilaisuudet ylivoimalla, mutta sotki myös peliään rangaistuksilla.

KalPan sankariksi nousi 19-vuotias hyökkääjä Elias Koponen, kun KalPa voitti Pelicansin 4-3. Koponen viimeisteli päätöserän puolivälissä 2-2-tasoituksen ja hankki kuopiolaiselle 3-2-johdon kolmisen minuuttia myöhemmin. Matti Järvinen tukevoitti johtoa pian Koposen jälkeen, mutta Pelicansin Aleks Haatanen pani pelin vielä jännäksi kavennuksellaan.

Ilves ehti tehdä neljä maalia ennen kuin kotijoukkue SaiPa syttyi peliin. Ilveksen johto riitti 4-2-voittoon. Petri Kontiola ja Matias Mäntykivi rokottivat SaiPaa reilun minuutin välein avauserässä. Toisen erän loppupuolella Panu Mieho ja Joni Ikonen vastasivat tamperelaisvieraiden lisäosumista ja ratkaisivat pelin.

Päätöserässä SaiPan Nicholas Halloran ja Oliver Okuliar työllistivät ottelupöytäkirjanpitäjiä kavennusmaaleilla.

JYP taisteli sisukkaasti Tapparaa vastaan, mutta taipui kotonaan 3-4-tappioon. Reid Gardiner nosti JYPin tasoihin rangaistuslaukauksella päätöserän puolivälin jälkeen. Charles Bertrand ratkaisi alle kolme minuuttia ennen loppua voiton tamperelaisille.

Tapparan pelaajista peräti neljä on Suomen maajoukkueen mukana Moskovan EHT-turnauksessa.

Maanantaina liigasyksy paketoidaan otteluilla Lukko-JYP ja Tappara-KalPa ennen lyhyttä joulutaukoa.

vendredi 17 décembre 2021 23:28:00 Categories: Ilta Sanoma SM-liiga