Turnauksen voitto meni kiinalaiselle NewHappylle. Suomalaisten joukkue kuittasi hopeasijasta reilut 660 000 dollaria." /> Turnauksen voitto meni kiinalaiselle NewHappylle. Suomalaisten joukkue kuittasi hopeasijasta reilut 660 000 dollaria." />

YLE

Suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan PUBG-videopelin MM-kisojen hopeamitaleita sunnuntaina Etelä-Koreassa, kun Paavo "PaG3" Voutilainen ja Timi "curexi" Tenhula sijoittuivat turnauksen finaaleissa toiseksi osana Heroic-joukkuetta.

Turnauksen voitto meni kiinalaiselle NewHappy-joukkueelle, joka otti voiton dramaattisen päätöspäivän jälkeen neljän pisteen marginaalilla. Kiinalaiset kuittasivat voitosta noin 1,4 miljoonaa dollaria palkintorahoja. Turnauksen kärkikaksikko oli omaa luokkaansa, sillä kolmanneksi sijoittunut Virtus.Pro jäi Heroicin hopeasijasta 50 pistettä.

Heroicin riveissä pelaavat Voutilaisen ja Tenhulan lisäksi britti Luke "TeaBone" Crafer ja tanskalainen Benjamin "Beami" Steffensen. Joukkueen valmentajana toimii niin ikään suomalainen Oliver "ball1n" Santasalo.

Turnauksen voitto ratkesi dramaattisessa päätösottelussa Heroicin kaadettua NewHappyn jo pelin alkuvaiheessa. Heroic oli tämän jälkeen 5 pistettä kiinalaisia jäljessä, mutta joukkue ei saanut kerättyä tarvittavia pisteitä ottelun loppuhetkillä.

Voutilainen ja Tenhula ottivat MM-kisoissa tähänastisen peliuransa parhaan kansainvälisen turnaussijoituksen. Molemmille suomalaispelaajille kertyi hopeasijasta noin 160 000 dollaria palkintorahoja. Voutilainen palkittiin lisäksi 10 000 dollarin rahapalkinnolla turnauksen eniten tappoja keränneenä pelaajana.

22-vuotias Voutilainen on pelannut PUBGia ammattimaisesti vuodesta 2019 lähtien ja oli ennen MM-turnausta ansainnut peliurallaan palkintorahoja hieman yli 36 000 dollaria.

Tenhulan nousu maailman huipulle on sen sijaan ollut rakettimainen. Finaalien parhaisiin pelaajiin lukeutunut 19-vuotias on pelannut ammattimaisesti tämän vuoden elokuusta lähtien eli vasta muutaman kuukauden ajan. Ennen turnauksen alkua Tenhulan palkintoraha-ansiot peliuran ajalta olivat noin 4 300 dollaria.

Anssi "mxey" Pekkosen edustama Team Liquid sijoittui turnauksessa kahdeksanneksi ja ENCEn Saku "SKUIJKE" Sajakoski, Miro "Rustanmar" Ruotsi, Daniel "D1gg3r1" Luusua, Olli "Tiikzu" Saarikoski sekä valmentaja Jari "SENTEX" Sammalniemi yhdeksänneksi.