Suomen ja Tshekin välisestä ottelusta kehkeytyi trilleri.

Harri Säteri pelasi vahvan ottelun Leijonien maalilla Tshekkiä vastaan. Arkistokuva. Kuva: Lehtikuva

Suomen jääkiekkomaajoukkue aloitti kauden toisen EHT-turnauksen voitolla Tshekistä torstai-iltana Prahassa. Suomi kaatoi Tshekin maalein 3-2.

Ottelun ratkaisu venyi voittolaukauskisaan, jossa ainoan maalin teki Peter Tiivola. Leijonien ykköstähti Harri Säteri torjui kaikki Tshekin viisi voittolaukausyritystä.

Suomi oli sekuntien päässä voitosta varsinaisella peliajalla. Tshekki teki 2-2-tasoituksen vain 11 sekuntia ennen kolmannen erän loppua, kun Leijonien ykkössentteri Sakari Manninen ohjasi epäonnisesti Milan Gulasin laukauksen omaan maaliin.

Suomi oli ottelun alussa ottavana osa-puolena, mutta Salavat Julajev Ufan superketju Markus Granlund-Manninen-Teemu Hartikainen iski ensimmäisenä. Granlund alusti ja Manninen laukoi Suomen 1-0-johtoon ajassa 9.27.

Tshekillä oli laatupaikkoja avauserässä, mutta Säteri Suomen maalilla oli vahvassa iskussa. Avauserän lopulla Suomi tappoi kahden miehen alivoiman.

Tshekin kokenut joukkue rakenteli toisessa erässä vaarallisia tilanteita Säterin maalilla, mutta Suomi kesti. Suomi pääsi jauhamaan ylivoimaa ensimmäisen kerran toisen erän puolivälissä. Mannisen johtama viisikko pyöritti näyttävästi, mutta Simon Hrubec piti torjunnoillaan Tshekkiä pystyssä.

Tshekki iski 1-1-tasoituksen heti Suomen ylivoiman jälkeen. Jan Kovar kiskaisi b-pisteen kohdalta kiekon yläpeltiin ohi Säterin ajassa 32.41.

Kolmas erä oli lievää Tshekin hallintaa, mutta Suomi iski ennen erän puoliväliä tehokkaasti vastaan. SM-liigan pistepörssin kärkinimi Anton Levtchi löi A-maajoukkuedebyytissään irtokiekon maaliin ajassa 47.52. Joonas Kemppainen sai maaliin syöttöpisteen.

Voiton takuumies Säteri torjui 34 kertaa. Hrubec torjui Tshekin maalilla 22 kertaa.