Mikko Rantanen syötti kaikki Coloradon maalit Floridaa vastaan.

Mikko Rantanen kunnostautui syöttökoneena.

Mikko Rantanen kunnostautui syöttökoneena. Kuva: Isaiah J. Downing / Reuters

NHL:n sunnuntain kierroksen odotetuin kamppailu pelattiin Denverissä, jossa kohtasivat huippujoukkueet Colorado ja Florida.

Avalanche vei lopulta pisteet niukalla 3-2-voitolla. Mikko Rantanen syötti kaikki kolme kotijoukkueen maalia, joista jokaisen viimeisteli NHL-uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Andre Burakovsky.

Polvivammansa kuntouttanut mutta heti perään mysteerivaivan kouriin joutunut Aleksander Barkov oli kolmatta ottelua putkeen sivussa Floridan vahvuudesta.

Kahden laatujoukkueen välisessä kohtaamisessa vaatimustaso oli korkealla heti alusta lähtien.

Colorado oli myös ruuvannut viime aikojen tolkutonta hurlumhei-vaihdettaan pykälän verran maltillisemmaksi, eikä maalipaikkoja nähty enää aivan liukuhihnalta.

Avausmaalia saatiin odotella lopulta aina toisen erän viimeiselle minuutille asti, jolloin Rantanen löysi ylivoimalla Burakovskyn, jonka viuhuva laukaus painui Sergei Bobrovskin selän taakse.

Sama kaksikko tuplasi yhteispelillään kotijoukkueen johdon heti päätöserän alussa.

Alkukaudesta kirivoittoihin erikoistunut Florida kampesi erän puolivälissä pikatahtia rinnalle Joe Thorntonin ja Brandon Mountourin osumilla.

Avalanchen ykkösketju iski kuitenkin vielä kerran, ja Burakovskyn varsin kaukaa lähettämä laukaus muutti lukemat 3-2:een aikaan 51.43.

Lopussa Florida järjesti vielä valtaisaa mylläkkää Coloradon maalille, mutta Darcy Kuemper kesti ja Avalanche pääsi juhlimaan voittoa.

Summerin soitua jäälle syntyi vielä kiivas torikokous, kun jäähyboksista vapautunut Rantanen tulistui MacKenzie Weegarin tarpeettomasta huitaisusta ja ryntäsi suunapäänä antamaan satikutia kanadalaispakille.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Rantanen on tehnyt pelaamissaan 22 ottelussa kovat tehot 12+15=27.

Ottelussa nähtiin toisen erän alussa myös ikävä tilanne, kun Floridan Ryan Lomberg lanasi Coloradon Jacob MacDonaldin hurjalla mutta sääntöjenmukaisella vastapallotaklauksella.

Jäähän lähes liikkumattomana jäänyt MacDonald vietiin niska tuettuna paareilla kaukalosta.

Colorado tiedotti myöhemmin huojentavia uutisia, joiden mukaan MacDonald pystyy liikkumaan normaalisti ja on täysin reagoiva.

Molemmilta joukkueilta puuttui avainpelaajia.

Floridan lisäksi myös Colorado oli ilman kapteeniaan. Gabriel Landeskog putosi ennen ottelua arvion mukaan pariksi viikoksi sairauslomalle, minkä vuoksi hattutemppumies Burakovsky oli nostettu ykkösketjuun. Myös kovavireinen kakkossentteri Nazem Kadri oli jälleen sivussa Avalanchelta.

Lue lisää: Hirmuvireinen Sebastian Aho viime hetkellä sivuun Carolinan ottelusta - Aleksander Barkovia ei taaskaan näkynyt

Nashvillen Juuse Saros oli herra talossa, kun Predators haki 1-0-vierasvoiton Madison Square Gardenista.

Saros torjui maalillaan 32 kertaa. Hänet valittiin luonnollisesti myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Ottelun ainoan maalin teki toisen erän alussa Philip Tomasino.

Nollapeli oli Sarokselle kauden toinen. Niiden väliin mahtui vain kolme ottelua.

Voitto oli Nashvillelle viides peräkkäinen, ja se kipusi jo neljänneksi läntisessä konferenssissa.

Juuse Saros on Nashvillen tuki ja turva.

Juuse Saros on Nashvillen tuki ja turva. Kuva: Elsa / Lehtikuva

Suomen kärkiveskari Saros on nousemassa jälleen kovaa vauhtia kohti NHL:n maalivahtitilastojen kärkisijoja.

Kauden 22 ottelun torjuntaprosentti on nyt 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,24.

Vaikka Saros oli hiljattain sairastumisen vuoksi sivussa kahdesta ottelusta, hän on tällä kaudella kolmanneksi eniten pelannut NHL-vahti heti Vancouverin Thatcher Demkon ja Anaheimin John Gibsonin jälkeen.

New York Rangers-Nashville Predators 0-1 (0-1, 0-0, 0-0) N: Juuse Saros 32/32 torj.

St. Louis Blues-Anaheim Ducks 2-3 ja. (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

Colorado Avalanche-Florida Panthers 3-2 (0-0, 1-0, 2-2) C: Mikko Rantanen 0+3

Vegas Golden Knights-Minnesota Wild 6-4 (2-2, 2-1, 2-1)

Vancouver Canucks-Carolina Hurricanes x-x (1-0, 1-0, x-x) C: Antti Raanta xx/xx torj.

lundi 13 décembre 2021 08:45:00 Categories: Ilta Sanoma NHL