Luumu-piparkakkurahka on herkullinen ja raikas, kahden jouluisen rahkan yhdistelmä. Tämä herkullinen jälkiruoka syntyy helposti.
Jouluisen rahkan valmistaminen on helppoa. Annoksista saa pienellä vaivalla kauniita ja näyttäviä. Kuva: Taru Vihavainen
Nopeasti valmistuva jälkiruoka sopii täydellisesti joulunodotukseen tai vaikka joulupöytään.
Piparkakkurahka maistuu nimensä mukaisesi piparkakulta ja sen päälle lusikoidaan luumurahkaa. Rahkat lusikoidaan päällekkäin annosmaljoihin ja jälkiruoka on valmis.
Kaksi rahkaa sopivat hyvin yhteen. Yhdistelmä muistuttaa maultaan hieman keksipohjaista hyydykekakkua. Luumurahka saa makua sataprosenttisesta luumusoseesta, johon ei ole lisätty vettä tai makeutusta. Tomusokerin määrällä voi vaikuttaa rahkan makeuteen.
Annosten päälle lisättävä luumusose ja piparkakkumuru antavat jälkiruokaan vielä lisämakua.
Annoksia: 4
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
noin ½ dl tomusokeria
2/3 dl luumusosetta
1-2 rkl piparkakkumurua
koristeluun piparkakkumurua ja luumusosetta
Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto maitorahkan ja tomusokerin kanssa.
Nostele ainekset varovasti sekaisin.
Jaa rahka kahteen kulhoon.
Sekoita toisessa kulhossa luumusose varovasti rahkan joukkoon ja toisessa kulhossa piparkakkumuru.
Maista rahkoja ja lisää tarvittaessa tomusokeria joukkoon.
Jaa ensin piparkakkurahka annoskulhoihin ja lusikoi sen päälle luumurahka. Viimeistele annokset piparkakkumurulla ja luumusoseella.
Rahkan valmistukseen tarvitaan vispikermaa, maitorahkaa, tomusokeria, luumusosetta ja piparkakkumurua. Kuva: Taru Vihavainen
Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto maitorahkan ja tomusokerin kanssa. Nostele ainekset varovasti sekaisin. Jaa rahka kahteen kulhoon. Kuva: Taru Vihavainen
Sekoita toisessa kulhossa luumusose varovasti rahkan joukkoon ja toisessa kulhossa piparkakkumuru. Jaa ensin piparkakkurahka annoskulhoihin ja lusikoi sen päälle luumurahka. Kuva: Taru Vihavainen
Viimeistele annokset piparkakkumurulla ja luumusoseella. Kuva: Taru Vihavainen
Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.
Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.
Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.
Kuva: Tuomas Vihavainen
TetraSys Oy.