SM-liigassa kiekkoiltiin perjantaina.

Olli Jokisen valmentama Jukurit on vireessä.

Olli Jokisen valmentama Jukurit on vireessä. Kuva: Lehtikuva

Mikkeliläinen Jukurit on kiistatta SM-liigan kuumin joukkue. Kohinalla sarjataulukossa ylöspäin pyrkivä Jukurit murskasi perjantaina kotijäällään toisen huippuvireisen joukkueen eli HPK:n 6-0.

Jukurien voitolliset alkutahdit löi 20-vuotias hyökkääjä Markus Oden, joka kahdella osumallaan vei kotijoukkueen reilussa kahdeksassa minuutissa 2-0-johtoon. Petrus Palmun 3-0-osuma ennen toisen erän puoliväliä oli käytännössä ottelun niitti.

Oden huipensi iltansa hattutempulla survottuaan 4-0 kolmannen erän alussa. Anssi Löfman syötti kolme maalia. Jukurit-maalivahti Oskari Salminen piti nollan 22 torjunnalla.

Voitto oli sarjataulukossa seitsemäntenä olevalle Jukureille kuudes peräkkäin. Se on voittanut 14:stä viime ottelustaan 11. HPK oli päässyt ennen Jukurit-peliä sarjapisteille 12 ottelussa peräkkäin.

Siinä missä Jukurit venytti voittosarjaansa, siinä tappiokierteessä ollut Ässät katkaisi putkensa, kun se kukisti vieraissa Satakunnan paikalliskohtaamisessa Lukon 4-1. Ässät oli hävinnyt seitsemän edellistä ottelua peräkkäin.

Ässien sytyttäjä oli ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä tehnyt Sakari Salminen, joka summasi 1+2 pistettä.

Lukolle tappio oli neljäs peräkkäin.

Ässät jatkaa SM-liigan sarjataulukossa viimeisenä, sillä myös sen edellä oleva JYP kartutti perjantaina voittotiliään KalPan kustannuksella. JYP otti 4-2-kotivoiton neljän peräkkäisen tappion jälkeen.

JYPistä kolme maalia eli hattutempun tehoili kanadalaishyökkääjä Reid Gardiner. JYPin maalitolppien väliin tuli avauserän jälkeen 1-2-tilanteessa Markus Ruusun tilalle valkovenäläisvahti Konstantin Shostak, joka piti 20 torjunnan rupeamassaan nollan.

Kärpät otti Sportista 4-0-vierasvoiton. Kärppien maalivahti Joel Blomqvist piti nollan 17 torjunnalla.

Vaasassa Sportin kolossaalinen hyökkääjä Jonne Virtanen pelasi liigauransa 600. ottelun.

vendredi 10 décembre 2021 23:42:00 Categories: Ilta Sanoma SM-liiga