Jos etsit jouluusi klassista kosteaa hedelmäkakkua, tämä resepti on sinua varten.
Hedelmien upea värikirjo paljastuu, kun leikkaat kakun paloiksi. Kuva: Elvi Rista
Tämä englantilaistyylinen hedelmäkakku ei ole mikään pikakakku. Sen tekeytymiseen saa varata aikaa, mutta kakun maku on ehdottomasti vaivan arvoinen. Valmistumiseen kuluu yhteensä kolme päivää, joista kaksi on varattu pelkästään kakun kostutukseen.
Kostutusta varten kakku saa mieluiten jäädä vuokaansa, jossa se siirretään jääkaappiin. Jos omistat silikonisen vuoan, kakku kannattaa leipoa siihen, sillä metalliseen vuokaan kakku tarttuu kostuessaan helposti kiinni. Yhtä hyvin voit kääriä kostutettavan kakun tiiviisti kelmuun.
Kakun tyylikkään mehevyyden takaa konjakista, vedestä ja sokerista tehty liemi. Kakun hedelmät imaisevat siitä osansa, jolloin lopputulos on herkullinen.
Kostutuksen ansiosta kakku säilyy jääkaapissa tiiviissä kääreessä jopa viikkoja.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.