Zenitin Magomed Ozdoev sysäsi lisäajalla Mestarien liigan hallitsevan mestarin pois lohkokärjestä.

Magomed Ozdoev tuuletti tasoitusmaaliaan.

Magomed Ozdoev tuuletti tasoitusmaaliaan. Kuva: Olga Maltseva / AFP

Jalkapallon miesten Mestarien liigan hallitseva mestari Chelsea kangistui viime hetkillä H-lohkossa kakkoseksi, kun lontoolaiset jäivät keskiviikkoiltana Pietarin paukkupakkasessa 3-3-tasapeliin Zenitin vieraana. Chelsea oli lohkokärjessä ennen päätöskierrosta ja keskiviikkonakin voitossa kiinni aivan loppuhetkille.

Chelsea sai Pietarissa otteluun unelma-alun. Timo Werner tuikkasi lontoolaiset 1-0-johtoon kulmapotkusta pelikellon käytyä vasta toista minuuttia. Avausjakson edetessä Chelsea kuitenkin hyytyi Pietarin 14 asteen pakkaskelissä. 38. peliminuutilla Claudinho tasoitti pelin ja kolme minuuttia myöhemmin Sardar Azmoun kiepautti läpiajosta Zenitin 2-1-johtomaalin.

Chelsea sai tasoituksen tunnin pelin jälkeen, kun Werner vapautti kärkiparinsa Romelu Lukakun maalintekoon. Lukaku pääsi puttaamaan pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

Juventus voitti Malmön Torinossa 1-0, joten Chelsean piti voittaa Pietarissa voittaakseen lohkon. Ottelun tähti Werner päästi Chelsean hetkellisesti piinasta onnistumalla 85. minuutilla toistamiseen. Lisäajalla Zenitin Magomed Ozdoev laukoi 3-3-tasoituksen ja sysäsi Chelsean lohkokakkoseksi.

Chelsea ja Juventus etenivät H-lohkosta jatkopeleihin. Zenitin pelit jatkuvat keväällä Eurooppa-liigassa. Kesällä Mestarien liigan karsinnoissa Helsingin Jalkapalloklubin tien katkaissut Malmö jäi lohkojumboksi. Malmön saldoksi lohkovaiheesta jäi yksi tasapelipiste ja tyly maaliero 1-14.

Malmön Niklas Moisander pelasi Torinossa koko ottelun. Lohkovaiheessa Moisander sai pelata täydet minuutit kahdessa viimeisessä ottelussa. Yhteensä peliminuutteja kertyi kolmessa lohkovaiheen ottelussa.

Mestarien liigan lohkovaihe päättyy Suomen aikaa kello 22 alkaviin lohkojen E, F ja G päätöspeleihin.

jeudi 9 décembre 2021 00:16:00 Categories: Ilta Sanoma Mestarien liiga