Ilta Sanoma

Sipulipiirakka on mahtava suolainen tarjottava illanistujaisiin ja pikkujouluihin.

Kauniisti sommitellut sipulirenkaat tekevät piirakasta upean.

Kauniisti sommitellut sipulirenkaat tekevät piirakasta upean. Kuva: Reetta Pasanen

Sipuli on edullinen raaka-aine, joka on ruoissa useimmiten sivuosassa. Tällä kertaa sipuli pääsee parrasvaloihin: maukas piirakantäyte syntyy pienistä ja aromikkaista salottisipuleista.

Piirakan rapsakka pohja valmistuu klassisesti nyppimällä. On olennaista pitää huoli siitä, että taikina ei ole liian kosteaa. Sen tulee pysyä hyvin kasassa, jotta kauliminen onnistuu vaivatta.

Ohuiksi viipaleiksi leikatut salottisipulit asetellaan sellaisinaan ranskankermalla ja parmesaanilla päällystetyn piiraspohjan pinnalle. Suolainen parmesaani tasapainottaa sopivasti sipulin makeutta. Osa juustosta säästetään piirakan kanssa tarjottavaa parmesaanikermaa varten.

Ohjeen piirakka on leivottu neliskanttiseen vuokaan. Tuplaamalla reseptin ainekset saat piirakkaa kokonaisen pellillisen.

Katso ohje Soppa365:stä!

Ilta Sanoma
mardi 7 décembre 2021 16:21:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.