Connor McDavid ajettiin suihkuun, ja Los Angeles pani pelin pakettiin.

Connor McDavidin (vas.) ulosajo kävi kalliiksi Oilersille.

Connor McDavidin (vas.) ulosajo kävi kalliiksi Oilersille. Kuva: Jason Franson / ZUMA

Kauden loistavasti aloittanut Edmonton Oilers lähti suursuosikkina sunnuntain kotiotteluunsa alavireistä Los Angeles Kingsiä vastaan. Ennakkoasetelmat eivät kuitenkaan painaneet, vaan Kings haki pohjoisesta 5-1-murskavoiton.

Kingsin Rasmus Kupari aloitti maalinteon jo kahden minuutin pelin jälkeen, kun hän ohitti kauden kolmannella maalillaan Mikko Koskisen.

Toisessa erässä vieraat tuplasivat johtonsa, kunnes kokoonpanoon palannut Oilersin tähtipuolustaja Darnell Nurse nosti kotijoukkueen mukaan taistoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 53.27, kun Oilersin supertähti Connor McDavid ajettiin harvinaisesti suihkuun joukkueen jahdatessa vimmatusti tasoitusta.

McDavid taklasi selästä Adrian Kempeä, joka löi päänsä laitaan. Tuomaristo kävi tarkastelemassa tilannetta vielä videolta ja vakuuttui McDavidin tempun olleen ulosajon arvoinen.

Kempe ei kuitenkaan loukkaantunut pahemmin, sillä hän palasi jäälle ja laukoi illan toisella osumallaan Kingsin 3-1-johtoon.

Kings osui viiden minuutin ylivoimansa aikana yhteensä kolmesti ja marssi 5-1-voittoon.

Los Angelesin tehomiehenä hääri kolmannen ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen pelannut tähtipakki Drew Doughty, joka kirjasi tehot 1+2.

McDavidin rinnalla ykkösketjussa pelannut Jesse Puljujärvi ei yltänyt tehoille. Oilersin alakerrassa jo yli 19 minuuttia jääaikaa saanut Markus Niemeläinen oli jälleen ottelun ahkerin taklaaja neljällä niitillään.

Kingsin Olli Määttä oli varamiehenä katsomossa.

Edmonton on nyt hävinnyt ensi kertaa tällä kaksi peräkkäistä ottelua.

Philadelphia Flyers-Tampa Bay Lightning 1-7 (0-2, 0-3, 1-2)

Columbus Blue Jackets-San Jose Sharks 6-4 (1-1, 2-2, 3-1)

Edmonton Oilers-Los Angeles Kings 1-5 (0-1, 1-1, 0-3) E: Mikko Koskinen 35/40 torj. L: Rasmus Kupari 1+0

New York Islanders-Chicago Blackhawks 2-3 vl. (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

Winnipeg Jets-Toronto Maple Leafs 6-3 (1-1, 4-2, 1-0)

Vegas Golden Knights-Calgary Flames x-x (1-0, x-x, x-x)

lundi 6 décembre 2021 08:14:00 Categories: Ilta Sanoma NHL