Sport Content

Molemmat suomalaispelaajat pihalle Finlandia Openin finaalista - "En ole pystynyt harjoittelemaan kunnolla kuukauteen"

Sport Content - logo Sport Content 05.12.2021 16:22:02 Sport Content

Sekä Benedek Olih että Alex Naumi joutuivat nöyrtymään kamppailussaan pöytätenniksen Finlandia Openin finaalipaikasta.

Olih hävisi Ranskan Enzo Anglesille 3-4 ja Naumi Portugalin Joao Geraldolle 2-4. Kotimaisittain hetki oli kuitenkin hieno, sillä ensimmäistä kertaa kisan 40-vuotisessa historiassa kaksi suomalaispelaajaa oli taistelemassa luokkavoitosta.

Loppuottelussa tapahtui melkoinen ihme, kun portugalilainen Geraldo johti ratkaisevaa seitsemättä erää jo 10-3. Jo Olihia vastaan hyvää hermojen hallintaa osoittanut Angles nappasi kuitenkin rohkealla pelillä peräti yhdeksän pistettä peräjälkeen ja voitti erän 12-10. Tyypertynyt Geraldo ei tuntunut ymmärtävän tapahtunutta vielä palkintokorokkeellakaan. Naisten kisan loppuottelussa Hollannin Men Shuohan kukisti Venäjän Valeria Kotcyurin 4-1.

Olihilla on mitä parhaimmat mahdollisuudet loppuotteluun, sillä hän johti välieräottelua vielä 9-7 ratkaisevassa seitsemännessä erässä. Ranskalainen tuli lopussa kuitenkin ohi. Olih paransi otteitaan ottelun kuluessa koko ajan, sillä hän oli häviöllä ottelua jo 0-3.

- Nyt oli oikeastaan ensimmäistä kertaa tässä kisassa vastassa kova pelaaja. Ranskalaisella on hankala syöttö, johon en oikein saanut tuntumaa. Ja kun en ole pystynyt harjoittelemaan kunnolla kuukauteen, tuntuma oli välillä hakusessa. Yritin vain pelata koko ajan rennosti, sillä täysillä yrittäessä peli ei jotenkin pysynyt kasassa, Olih jutteli pelin jälkeen.

Naumi puolestaan johti Geraldoa jo 2-0. Kokenut portugalilainen luotti kuitenkin varmuuteensa ja nousi väkisin voittoon. Kaikki erät olivat tiukkoja, mutta viimeiset pisteet kääntyivät Geraldolle.

- Olen kyllä tosi tyytyväinen peleihini tässä turnauksessa. Rystykin alkoi toimia, kun sitä todella tarvittiin. Nyt tuntuu, että pystyin pelaamaan sitä peliä, jota mielestäni osaan. Peli on uudella tasolla, vaikka pari tiukkaa erää jäi vielä välierässä nappaamatta, miesten kisan suurin yllättäjä Naumi arvioi.

Koska Finlandia Openissa pelataan jokaisesta sijasta, suomalaiset voittivat välierätappionsa jälkeen molemmat yhden pelin ja kohtasivat toisensa lopulta ottelussa kisan kolmannesta sijasta. Olih osoitti edelleen olevansa isäntä talossa ja vei ottelun 3-1.

Lähde: Pöytätennisliitto

Kuva: Pöytätennisliitto

dimanche 5 décembre 2021 18:22:02 Categories: Sport Content