Ruskistetulla voilla sivelty paistettu siika sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän aterialle.
Ruskistettu voi sopii monenlaisten ruokien mausteeksi. Kuva: Sami Repo
Mitä on ruskistettu voi? Ravintola-annoksista tuttu, paahteisen makuinen herkku onnistuu mainiosti kotioloissakin. Tärkeää on valita paksupohjainen kattila, jossa voi pääsee paahtumaan kärähtämättä.
Olennaista on myös kuumentaa voita maltillisella lämmöllä, ja nostaa kattila liedeltä heti, kun voi tuoksuu paahteisen pähkinäiseltä ja on muuttunut kauniin kullanruskeaksi.
Kun voi saa levätä hetken ennen tarjoilua, paahtuneeseen voisulaan muodostuneet hippuset painuvat pohjalle, jolloin ne voi halutessaan jättää käyttämättä.
Ruskistettu voi sopii mainiosti esimerkiksi paistetun kalan maustamiseen. Klassinen esimerkki tästä on sole meunière, jossa paahteista voita käytetään merianturan kastikkeena. Oheisessa ohjeessa sillä valellaan puolestaan kotoinen paistettu siika.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.