Suomen naisten salibandymaajoukkue kukisti Uppsalassa pelatussa MM-välierässä Tshekin 5-4. Suomen tehokenttä vastasi jokaisesta osumasta. " /> Suomen naisten salibandymaajoukkue kukisti Uppsalassa pelatussa MM-välierässä Tshekin 5-4. Suomen tehokenttä vastasi jokaisesta osumasta. " />

YLE

Suomen naisten salibandymaajoukkue kukisti lauantaina trillerimäisessä MM-välierässä Tshekin ja eteni sunnuntain MM-finaaliin Ruotsia vastaan. Suomi nousi kahdesti tappioasemasta ja vei voiton 5-4-lukemin.

Suomen sankari oli jälleen kapteeni Veera Kauppi, joka otti joukkueensa reppuselkään. Kapteeni vastasi Suomen toisesta ja kolmannesta osumasta ja tarjoili syötöt Oona Kaupin osumiin.

Oona Kauppi vei Suomen 1-0-johtoon vain 54 sekunnin pelin jälkeen, mutta Tshekki tuli tasoihin Karolina Suchan komean yksilösuorituksen päätteeksi jo heti seuraavassa vaihdossa.

Tshekki oli edellisenä iltana joutunut tekemään täyden iltapuhteen Tanskaa vastaan MM-puolivälierässä, mutta siitä ei näkynyt lauantaina jälkeäkään. Vuoden 2020 maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Eliska Krupnova pääsi kymmenen minuutin pelin jälkeen etenemään vapaasti ja laukoi Tshekin 2-1-johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Veera Kauppi laukoi Suomen tasoihin.

Krupnova vei Tshekin uudelleen johtoon ja erätauolle mentiin Tshekin 3-2-johdossa.

Suomi tiivisti kahteen kenttään ja paransikin peliään toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Kapteeni Kauppi toi Suomen tasoihin ajassa 32.32 ja iski uransa 99:nnen maaotteluosuman.

Päätöserässä My Kippilä hämäsi tshekkipuolustusta ja laukoi Suomen 4-3-johtoon. Tshekin penkillä pelin aloittanut Michaela Mlejnkova toi Tshekin kuitenkin vielä kertaalleen tasoihin.

Suomen tehokenttä viimeisteli myös 5-4-voittolukemat, kun Oona Kauppi laukoi pallon etukulmasta ohi Tshekin maalilla mainiosti esiintyneen Jana Christianovan.

Suomi kohtaa sunnuntain MM-finaalissa turnausemäntä Ruotsin, joka teki MM-välierässä selvää jälkeä Sveitsistä. Vielä MM-finaalissa 2019 voitto irtosi Ruotsille vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen, mutta nyt Ruotsi murskasi Sveitsin 14-1.

Ruotsi on ollut MM-turnauksessa lyömätön, ja se on iskenyt viidessä pelaamassaan ottelussa 78 osumaa. Vain Suomea vastaan joukkue jäi alle 10 osumaan, mutta silloinkin se onnistui maalinteossa yhdeksän kertaa. Suomen ja Ruotsin alkusarjan kohtaaminen päättyi Ruotsin 3-9-voittoon.

Yle seuraa suorana salibandyn superiltaa - Suomi vei huippujännittävän MM-välierän ja eteni Ruotsia vastaan finaaliin!

dimanche 5 décembre 2021 00:52:25 Categories: YLE salibandy