Suomi oli voitokas salibandyn MM-kisoissa.

Suomi oli voitokas perjantaina.

Suomi oli voitokas perjantaina. Kuva: Lehtikuva

Suomen miesten salibandymaajoukkue ei antanut yllätysmahdollisuuksia Tanskalle, kun maat kohtasivat perjantai-iltana MM-kilpailujen avausottelussaan. Hallitseva maailmanmestari Suomi nuiji hetkittäin ärhennelleen vastustajansa maalein 7-0.

Helsingin jäähallissa Suomen tehomiehiin lukeutuivat Peter Kotilainen (1+2) ja Eemeli Salin (2+0).

Kisaisäntä aloitti urakkansa samalla tavalla kuin 11 vuotta sitten, jolloin MM-mitaleista pelattiin Suomessa edellisen kerran. Avausvastustajana oli silloinkin Tanska, jonka Suomi kukisti joulukuussa 2010 maalein 8-1.

Puolustajat Juha Kivilehto ja Tatu Väänänen olivat mukana jo tuolloin. Kivilehto summasi edellisten kotikisojen avausottelussa kaksi syöttöpistettä ja pääsi nyt avauserässä maalin makuun, kun hän yllätti Tanskan tähtipelaajiin kuuluvan maalivahti Mike Trollen.

Toisessa erässä Suomi jarrutteli ja teki maalin vasta viimeisellä minuutilla, kun Trolle joutui Peter Kotilaisen yllättämäksi. Viimeisellä 20-minuuttisella Salin teki ottelun toisen täysosumansa, mutta Suomi pääsi myös harjoittelemaan myös alivoimapeliä.

Maajoukkue toivoo Tanska-voiton olevan jälleen ensimmäinen askel matkalla maailmanmestaruuteen.

Vuosikymmenessä lajiperhe on kasvanut, ja kansainvälinen kilpailu koventunut, mutta mestarisuosikit ovat edelleen samat. Ruotsi ja Suomi ovat kohdanneet loppuottelussa seitsemissä MM-kilpailuissa peräkkäin. Vuoden 2010 kotikisojen kultariemun lisäksi Suomi on voittanut mestaruudet 2008, 2016 ja 2018.

Esimakua odotetusta loppuottelusta on tarjolla lauantaina, kun Ruotsi ja Suomi iskevät yhteen alkusarjaottelunsa merkeissä. Yllätyksiä pitäisi tapahtua, mikäli maat eivät kohtaisi seuraavan kerran ensi viikon lauantaina, jolloin loppuottelu pelataan Helsingin areenassa.

Suomen lisäksi myös Ruotsi antoi myrskyvaroituksen avausottelussaan, kun se murjoi perjantaina iltapäivällä Latvian 11-1.

Friday, December 3, 2021 10:51:00 PM Categories: Ilta Sanoma Salibandy