Suomen viimeinen alkulohko-ottelu salibandyn naisten MM-kisoissa päättyi 3-9-tappioon Ruotsia vastaan." /> Suomen viimeinen alkulohko-ottelu salibandyn naisten MM-kisoissa päättyi 3-9-tappioon Ruotsia vastaan." />

YLE

Suomi hävisi Ruotsille salibandyn naisten maailmanmestaruuskilpailuissa maalein 3-9. Suomen maalit viimeistelivät Veera Kauppi, Hanna Niemelä ja Johanna Homi.

Ruotsi määräsi pelitemmon kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta päätöserässä Suomi pääsi pitämään palloa ja rakentelemaan hyviä hyökkäyksiä. Ruotsi kuitenkin pystyi pitämään Suomen riittävästi pihdeissään.

Ruotsi vahvaan johtoon toisen erän alussa

Ensimmäisen erän jälkeen Suomi oli 0-3-tappiolla. Suomi oli hetkellisesti pelissä mukana, mutta syötteli huonosti ja menetti pallon liian helposti.

Toinen erä alkoi Suomelta heikosti, kun Ruotsi painosti Suomen kenttäpäädyssä. Kun erää oli pelattu viisi minuuttia, Ruotsi johti jo 6-0. Ylivoimalla Suomi avasi maalitilinsä, kun Veera Kaupin poikittaissyötöstä pallo kimposi maaliin ruotsalaispelaajan mailasta. Toinen erä päättyi Suomen ollessa tappiolla maalein 1-7. Suomen ikäväksi Sanni Niemisen ottelu keskeytyi toisessa erässä loukkaantumisen myötä.

Kolmannen erän alkupuoliskolla Suomen Hanna Niemelä teki joukkueen kavennusmaalin ja pian Johanna Homi iski 3-7-lukemat. Ruotsi kuitenkin vielä kasvatti johtonsa kuuteen maaliin, kun ottelu päättyi maalein 3-9.

Kahden aiemman ottelun myötä Ruotsin maaliero oli 42-3, joten Suomi oli huomattavasti vahvempi vastus kuin Saksa tai Slovakia.