Kierretortuissa herkullinen täyte kietoutuu kauttaaltaan torttutaikinaan.
Suloinen kierretorttu pysyy hyvin koossa myös paiston aikana, kun nipistät vain sen molemmat päät huolellisesti kiinni. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kauniit kierretortut valmistuvat samoista aineksista kuin perinteiset joulutortut. Ideana on tehdä torttutaikinasta pieni rulla, jonka sisälle täytteet jäävät. Lopuksi rulla leikataan melkein kahtia ja palaset väännetään kierteelle.
Jos perinteinen luumumarmeladi ei ole suosikkisi, voit täyttää kierretortut jollain muulla paistonkestävällä marmeladilla. Myös suolaisenmakeista yhdistelmistä tulee maukkaita.
Esimerkiksi viikunamarmeladi ja sinihomejuusto toimivat loistavasti tortuntäytteenä.
Saat leivonnaisista vegaanisia käyttämällä maidotonta torttu- tai lehtitaikinaa ja jättämällä kanamunalla voitelun välistä. Vegaanista lehtitaikinaa löytyy pakastealtaasta nykyisin myös palmuöljyttömänä.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.