Valioliigassa elettiin sunnuntaina lumisia aikoja.

Burnleyn kotistadionilla ei pystytty pelaamaan sunnuntaina.

Burnleyn kotistadionilla ei pystytty pelaamaan sunnuntaina. Kuva: Lee Smith / Reuters

Valioliigan kärkijoukkue Chelsea joutui tyytymään sunnuntaina kotonaan 1-1-tasapeliin vaikka hallitsi ottelua pitkät tovit.

Jadon Sancho vei toisen puoliajan alussa ManUn johtoon päästyään karkuteille Jorginhon virheen jälkeen. Jorginho tasoitti myöhemmin rangaistuspotkusta, joka tuomittiin Aaron Wan-Bissakan potkaistua Thiago Silvaa jalkaan.

Chelsean Antonio Rüdigerillä oli lisäajalla erinomainen tilaisuus tykittää kotivoitto, mutta hänen laukauksensa avopaikasta lensi päätykatsomoon.

Aikaisemmin sunnuntaina pelattiin kolme ottelua.

Manchester City voitti kotiottelunsa West Hamia vastaan 2-1.

City siirtyi lumipyryssä 33. minuutilla johtoon, kun Riyad Mahrez pelasi pallon maalin eteen, jossa Ilkay Gündogan ohjasi pelivälineen verkkoon. Toisella puoliajalla sää parani ja West Ham taisteli, mutta City nappasi lopulta ansaitun voiton.

Ottelun lopussa Fernandinho laukoi 2-0-maalin. Lisäajalla Manuel Lanzini tykitti todella komealla kudilla West Hamin kavennuksen tolpan kautta.

Voitto nosti Cityn sarjataulukossa Liverpoolin ohi toiseksi.

Myös Leicester ja Watford ottivat toisistaan mittaa talvisäässä. Ottelun toisella puoliajalla lunta oli televisiokuvien perusteella kentällä niin paljon, että palloa oli vaikea erottaa valkoiseksi värjäytyneestä nurmesta.

Sää ei näyttänyt haittaavan Leicesterin konkaritähteä Jamie Vardya, joka viimeisteli avauspuoliajalla kaksi maalia. Kotijoukkue Leicester siirtyi tauolle 3-1-johdossa ja voitti maalijuhlan lukemin 4-2.

Suomen maajoukkuehyökkääjän Marcus Forssin edustama Brentford nappasi 1-0-kotivoiton Evertonista. Ottelun ainoan osuman viimeisteli Ivan Toney avauspuoliajalla rangaistuspotkusta. Forss oli koko ottelun vaihdossa.

Ottelu Burnley-Tottenham jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan kovan lumipyryn takia. Päätös siirrosta tehtiin alle tunti ennen suunniteltua avauspotkua, kun kovatkaan lumityöt eivät auttaneet pitämään kenttää pelattavassa kunnossa.

dimanche 28 novembre 2021 22:48:00 Categories: Ilta Sanoma Valioliiga