Klassisesti merimiehen tapaan valmistetut simpukat sopivat pieneksi illalliseksi tai alkuruoaksi.
Salottisipuli, timjami ja lehtipersilja maustavat simpukat herkullisiksi. Kuva: Panu Pälviä
Sinisimpukoiden valmistusta pidetään usein haastavana, mutta turhaan. Tärkein vaihe liittyy esivalmisteluun. Ennen keittämistä simpukat lasketaan runsaaseen kylmään veteen ja harjataan huolellisesti juuresharjalla. Vain elävät eli kiinni olevat tai napauttamalla sulkeutuvat simpukat käytetään. Avonaiset simpukat poistetaan samoin kuin ne, joiden kuori on rikkinäinen.
Ennen keittämistä simpukoiden kuorten välistä pilkottava parrantupsu poistetaan terävällä veitsellä.
Klassisessa moules marinières -ohjeessa simpukat kypsennetään valkoviini-voiliemessä. Liesi saa olla kovalla lämmöllä. Viiden minuutin haudutus riittää: kun simpukat ovat avautuneet, on valmista. Avautumattomat simpukat poistetaan padasta ennen tarjoilua.
Kilo simpukoita riittää pieneksi illalliseksi kahdelle tai alkuruoaksi muutamalle. Varaa tarjoiluun rapeakuorista leipää, jolla simpukoiden liemen saa pyyhkäistyä lautaselta suuhun.
Katso ohje Soppa365:stä!
Lue lisää: Valmiskastike kaupan hyllyltä tekee uunilohesta herkkua - ohje, jolla onnistut
Lue lisää: 11 hyvää viiniä - edullisista pikkupulloista löytyy loistavia valintoja
TetraSys Oy.