Ilta Sanoma

Klassisesti merimiehen tapaan valmistetut simpukat sopivat pieneksi illalliseksi tai alkuruoaksi.

Salottisipuli, timjami ja lehtipersilja maustavat simpukat herkullisiksi.

Salottisipuli, timjami ja lehtipersilja maustavat simpukat herkullisiksi. Kuva: Panu Pälviä

Sinisimpukoiden valmistusta pidetään usein haastavana, mutta turhaan. Tärkein vaihe liittyy esivalmisteluun. Ennen keittämistä simpukat lasketaan runsaaseen kylmään veteen ja harjataan huolellisesti juuresharjalla. Vain elävät eli kiinni olevat tai napauttamalla sulkeutuvat simpukat käytetään. Avonaiset simpukat poistetaan samoin kuin ne, joiden kuori on rikkinäinen.

Ennen keittämistä simpukoiden kuorten välistä pilkottava parrantupsu poistetaan terävällä veitsellä.

Klassisessa moules marinières -ohjeessa simpukat kypsennetään valkoviini-voiliemessä. Liesi saa olla kovalla lämmöllä. Viiden minuutin haudutus riittää: kun simpukat ovat avautuneet, on valmista. Avautumattomat simpukat poistetaan padasta ennen tarjoilua.

Kilo simpukoita riittää pieneksi illalliseksi kahdelle tai alkuruoaksi muutamalle. Varaa tarjoiluun rapeakuorista leipää, jolla simpukoiden liemen saa pyyhkäistyä lautaselta suuhun.

Katso ohje Soppa365:stä!

Lue lisää: Valmiskastike kaupan hyllyltä tekee uunilohesta herkkua - ohje, jolla onnistut

Lue lisää: 11 hyvää viiniä - edullisista pikku­pulloista löytyy loistavia valintoja

Ilta Sanoma
samedi 27 novembre 2021 11:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.