Carolinan ja Philadelphian suomalaispelaajat keräsivät yhteensä kuusi tehopistettä maajoukkuejohdon silmien edessä. Ottelun tähdistö oli täysin sinivalkoinen.

Sebastian Aho laukoi kaksi upeaa maalia Philadelphian verkkoon.

Sebastian Aho laukoi kaksi upeaa maalia Philadelphian verkkoon. Kuva: Ronald Martinez / Lehtikuva

Olympialaisten tarkkailumatkalla oleva Leijonien johtokaksikko Jere Lehtinen ja Jukka Jalonen oli saapunut perjantaina Dallasista Philadelphiaan, kun Flyers ja Carolina Hurricanes iskivät yhteen.

Ottelun suomalaispelaajat panivat tuulemaan maajoukkuejohdon silmien edessä.

Sebastian Aho loisti kahdella maalillaan ykköstähtenä Carolinan 6-3-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa.

Carolinan nelosketjua sentterinä johtanut Jesperi Kotkaniemi nakutti 1+1, ja vaihteeksi Ahon rinnalla ykkösketjussa pelannut Teuvo Teräväinen 0+1.

Olympiavalintojen kuuma nimi, Philadelphian Rasmus Ristolainen puolestaan paukutti ottelussa kauden avausmaalinsa.

Kauden 19 ottelussa nyt 10 maalia tehnyt Aho tasoitti komealla laukauksella pelin 1-1:een avauserässä.

Heti toisen erän alussa Aho tykitti vielä upeamman laukauksen kaukaa aivan yläkulmaan muuttaen tilanteeksi 2-2.

Alle minuutti myöhemmin Ristolainen kumautti lämärinsä etukulmasta sisään ja vei Flyersin jälleen edelle.

Kotiyleisön riemu ei kuitenkaan kauan kestänyt. Carolina tasoitti heti perään, ja ajassa 25.48 Kotkaniemi päätti komean hyökkäyskuvion laukomalla voittomaaliksi jääneen 4-3-osuman.

Toisen erän lopussa Kotkaniemi syötti vielä vieraiden 5-3-maalin.

Ottelussa todistettiin myös harvinaista tilannetta, kun kaikki kolme tähdistövalintaa olivat suomalaisia. Ottelun parhaaksi valitun Ahon (2+0) jälkeen kakkostähti oli Kotkaniemi (1+1) ja kolmostähti Antti Raanta, joka torjui vieraiden maalilla 20 kertaa.

Ristolaisen ensimmäistä maalia Philadelphian paidassa varjosti teholukema -3. Turkulaispuolustaja oli toisessa erässä jäällä kaikkien viiden maalin aikana, yhden oman ja neljän vastustajan.

samedi 27 novembre 2021 03:23:00 Categories: Ilta Sanoma NHL