Jokerit hävisi TsSKA:lle 2-3.

Brian O'Neill kasvatti pisteputkeaan tappio-ottelussa. Arkistokuva.

Brian O'Neill kasvatti pisteputkeaan tappio-ottelussa. Arkistokuva. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsinki

Jokerit taipui täpärään tappioon ja toisen kerran peräkkäin jatkoajalla, kun jääkiekon KHL:ssä TsSKA löi sen 3-2. Länsilohkon kärkisijasta nyt neljän muun kanssa kilpaileva Jokerit kiri ottelussa tappioasemassa johtoon, mutta hävisi lopulta.

-?Tänään Jokerit ei ollut parhaimmillaan. Oltiin koko ilta perässä, varsinkin kamppailuissa ja irtokiekoissa - syöttäminen oli luokatonta, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki roimi.

Vieraiden ylivoimalla syntynyttä avausmaalia meinasi seurata toinenkin perään, mutta ruotsalaisvahti Anders Lindbäck ja Jokerien puolustus selvittivät täpärät tilanteet. Ensimmäisellä 20-minuuttisella isäntien hyökkäyspeli pysyi pitkään piilossa, mutta pilkahdus paremmasta välähti TsSKA:n jäähyn aikana.

Toisessa erässä Veli-Matti Savinainen villitsi lehtereillä olleita 8?562 katsojaa, kun hän viimeisteli reilussa kuudessa minuutissa kaksi maalia.

Savinaisen kauden neljännen ja viidennen osuman välissä seuratoveri John Norman vilahti läpiajoon alivoimalla, mutta ei onnistunut viimeistelyssä.

-?Hävittiin aloitukset, joissa olemme olleet hyviä, aika pystyyn. Jouduttiin aina lähtemään puolustamaan, Jokerien Marjamäki suomi.

Savinaisen ja Lindbäckin lisäksi onnistujiin lukeutui yhdysvaltalainen keskushyökkääjä Brian O'Neill, jonka pisteputki komistui entisestään. Yhdysvaltalainen keskushyökkääjä alusti syötöllään Savinaisen ensimmäistä ja hänellä on koossa nyt viidestä tuoreimmasta koitoksesta pistesaldo 3+6.

Kolmannessa erässä O´Neill väläytti lisää taituruuttaan, kun hän eksytti puolustajan ja oli yltää ratkaisijaksi.

-?Molemmilta joukkueilta kova esitys - Jokerit on hieno vastustaja. Heidän maalivahdiltaan uskomaton peli, ja O'Neill oli onnistua maalinteossa lopussa, pelaajana legendaksi noussut TsSKA:n valmentaja Sergei Fedorov kehui.

Uuden kotiyleisön edessä ensiesiintymisensä suoritti puolustaja Vitali Menshikov, joka siirtyi Admiral Vladivostokista helsinkiläisseuraan. Kyseessä on Jokerien ensimmäinen venäläispelaaja kahdeksan KHL-kauden aikana.

-?Mielestäni mies paikallaan. Odotusarvoihin nähden pelasi erinomaisen pelin, Marjamäki kuvasi.

samedi 27 novembre 2021 01:05:00 Categories: Ilta Sanoma KHL