Britannia ja Israel on kieltäneet muunnoksen vuoksi kaikki lennot eteläisen Afrikan maista." /> Britannia ja Israel on kieltäneet muunnoksen vuoksi kaikki lennot eteläisen Afrikan maista." />

YLE


Etelä-Afrikassa on havaittu huolestuttava koronavirusmuunnos, jossa on epätavallisen suuri määrä mutaatioita.

Tutkijoiden mukaan variaatiossa on ehkä jopa tuplasti enemmän muunnoksia kuin delta-variantissa. Tämä voi tarkoittaa sitä, että nyt käytössä olevat rokotukset eivät välttämättä suojaa taudilta yhtä tehokkaasti. Lisäksi tauti saattaa levitä herkemmin ja ohittaa herkemmin elimistön immuunipuolustuksen.

Aiheesta kirjoittavat muun muassa BBC ja The Guardian.

Variantti on nimeltään B.1.1.529 ja Maailman terveysjärjestö WHO nimennee sen tänään perjantaina kreikkalaisella aakkosella.

- Tämä variantti yllätti meidät. Se on tehnyt ison hypyn evoluutiossa ja siinä on enemmän mutaatioita, mitä odotimme, sanoo professori Tulio de Oliveira BBC:lle.

Se, että mutaatioita on paljon, ei automaattisesti tarkoita pahaa. Tutkijat pyrkivätkin nyt selvittämään, miten kyseiset mutaatiot käyttäytyvät.

Huolestuttavaa on se, että Etelä-Afrikassa nyt havaittu virus on hyvin erilainen kuin Kiinan Wuhanissa epidemian alkuvaiheessa levinnyt virus. Tämä merkitsee, etteivät rokotteet välttämättä tehoa siihen.

Britannia aikoo kieltää tänään kaikki lennot Etelä-Afrikasta sekä sen naapurimaista Namibiasta, Lesothosta, Botswanasta, Eswatinista ja Zimbabwesta. Niin ikään Israeliin ei pääse muunnoksen vuoksi enää eteläisen Afrikan maista.

Ylen päivittyvä koronaseuranta.

vendredi 26 novembre 2021 02:26:34 Categories: YLE taudit

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.