Bayern Münchenin Robert Lewandowski vastasi toistaiseksi illan komeimmasta osumasta. Saksipotkussa onnistunut puolalainen johtaa Mestarien liigan" /> Bayern Münchenin Robert Lewandowski vastasi toistaiseksi illan komeimmasta osumasta. Saksipotkussa onnistunut puolalainen johtaa Mestarien liigan" />

YLE

Manchester United palasi voittojen tielle päävalmentaja Ole Gunnar Solskjärin sunnuntaisten potkujen jälkeen, kun se kukisti tiistaina jalkapallon miesten Mestarien liigassa Villarealin 2-0.

Avausjaksolla paremmille paikoille pääsi kotijoukkue. Yeremi Pinon kuti meni vain hieman ohi maalin kymmenennellä minuutilla, ja ManU-vahti David de Gea torjui vaivoin Manu Triguerosin kudin 27. minuutilla.

Vieraista Scott McTominay puski alkuminuuteilla sivuverkkoon ja Cristiano Ronaldon puskuyrityksen Villareal-vahti Geronimo Rulli nappasi puolen tunnin kohdalla vaivatta. Tauolle mentiin 0-0-lukemissa.

Toiselle jaksolle ManU lisäsi hyökkäysvoimaa, ja vaihtoi reilun tunnin jälkeen kentälle Marcus Rashfordin ja Bruno Fernandesin. Ottelun avausmaali nähtiinkin alle kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Ronaldo rankaisi Villareal-puolustuksen virheestä. Étienne Capoue ei saanut Rullin kehnohkoa avausta kunnolla haltuunsa, ja Ronaldo käytti tilanteen Fredin avustuksella hyväkseen vieden vieraat 1-0-johtoon. Osuma oli portugalilaiselle jo kauden kuudes Mestarien liigassa.

Jadon Sancho kaunisteli voittolukemiksi 2-0 varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Voitto oli Unitedille ensimmäinen sitten lokakuun lopun. Manchesterilaisjoukkue näytti norjalaisvalmentajalle sunnuntaina ovea sen jälkeen kun joukkue oli kärsinyt 1-4-vierastappion häntäpään Watfordia vastaan. Tiistain ottelussa päävalmentajan vastuuta kantoi tilapäisesti päävalmentajaksi nostettu Michael Carrick.

Mestarien liigan ManU avasi syyskuussa 1-2-tappiolla Young Boysia vastaan. Toisessa ottelussa manchesterilaisjoukkue nousi 2-1-voittoon Villarealista Ronaldon lisäajan viidennellä minuutilla syntyneellä maalilla. Ronaldo iski voittomaalin myös 3-2-voittoon päättyneessä ottelussa Atalantaa vastaan ja vastasi molemmista maaleista pari viikkoa myöhemmin Bergamossa, kun joukkueet pelasivat 2-2-tasapelin.

Tiistain voiton myötä United nousi kymmeneen pisteeseen ja varmisti paikkansa Mestarien liigassa 16 parhaan joukossa. Mestarien liigan päätösottelussaan ManU isännöi Young Boysia.

Bayern jälleen voitokkaana, Lewandowskilta upea saksipotkumaali

Bayern München matkasi puolestaan lumiseen Kiovaan ilman Joshua Kimmichiä, Serge Gnabrya, Jamal Musialaa, Eric Maxim Choupo-Motingia ja Michael Cuisancea. Viisikko oli sivussa Mestarien liigan vierasottelusta koronakaranteenin takia. Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseiset pelaajat eivät ole ottaneet koronarokotteita.

Se ei jatkopaikkansa jo varmistanutta saksalaisseuraa haitannut. Robert Lewandowski vei Bayernin upealla saksipotkumaalilla 1-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu 14 minuuttia. Osuma oli puolalaiselle jo Mestarien liigan yhdeksäs.

Kingsley Coman kaunisteli johtolukemat 2-0:aan 42. minuutilla. Denys Harmashin toisella jaksolla syntynyt 1-2-kavennusosuma jäi lopulta laihaksi lohduksi. Ukranalaisjoukkue on lohkon hännillä yhdellä pisteellä. Bayern on voittanut kaikki viisi Mestarien liigan otteluaan.

Illan myöhäisotteluissa pelaavat parhaillaan Chelsea ja Juventus, Malmö ja Zenit, Sevilla ja Wolfsburg sekä Barcelona ja Benfica. Myös Barcelona pelaa uuden päävalmentajan komennossa ensimmäistä kertaa Mestarien liigaa, sillä Xavi Hernandez otti vastikään valmentajavastuun entisestä seurastaan. Xavin valmentajadebyytti Barcelonan peräsimessä päättyi viikonloppuna maan pääsarjassa 1-0-voittoon Espanyolista.

Suomalaispuolustaja Niklas Moisander on Malmön avauksessa, kun ruotsalaisseura yrittää napata ensimmäistä voittoaan Mestarien liigassa.