Suomalaiset olivat taas Nashvillen voiton taakumiehiä. Coloradossa hurjasteltiin maaleilla.

Mikael Granlund osui Anaheimin verkkoon.

Mikael Granlund osui Anaheimin verkkoon. Kuva: Christopher Hanewinckel / Reuters

NHL-kauden komeasti aloittanut Mikael Granlund loisti jälleen tähdistössä, kun Nashville kaatoi Anaheimin kotonaan 3-2.

Granlund pyssytti toisen erän lopussa ylivoimalla Predatorsin 2-1-johtoon upealla laukauksella. Granlund nappasi kiekon aloituksesta, teki pienen kierroksen ja tulitti keskisektorista viuhuvan laukauksen ohi John Gibsonin.

Anaheim nousi päätöserässä vielä rinnalle, mutta Jakov Trenin ratkoi kotijoukkueelle voiton vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Predatorsin voiton takuumies oli jälleen kerran huippuvahti Juuse Saros, joka torjui 29 kertaa.

Granlund on tehnyt kauden 18 ottelussa kovat tehot 4+15=19 ja jakaa joukkueen pistepörssin kärkipaikkaa ketjukaverinsa Matt Duchenen kanssa.

Colorado ja koronatauoltaan palannut Ottawa tarjoilivat denveriläisyleisölle viihdettä koko rahalla. Kotijoukkue Avalanche joutui vielä kolmannessa erässä kaksi kertaa takaa-ajoasemaan, mutta kampesi lopulta 7-5-voittoon.

6-5-voittomaalin teki tulokashyökkääjä Alex Newhook ajassa 58.27.

Jälleen Coloradon ykkössentterinä pelannut Mikko Rantanen laukoi 5-5-tasoituksen päätöserän puolivälissä.

Neljännen NHL-ottelunsa pelannut Ottawan Lassi Thomson ehti juhlia avauserässä ensimmäistä NHL-maaliaan. Tamperelaispuolustajan osuma korjattiin kuitenkin myöhemmin laukauksen ohjanneen Zach Sanfordin nimiin, joka teki ottelussa lopulta hattutempun.

Syöttöpiste oli Thomsonille toinen neljässä ottelussa.

12 maalin ottelun ykköstähtenä hääri Coloradon superpuolustaja Cale Makar, joka osui kahdesti toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Buffalo Sabres-Columbus Blue Jackets 4-7 (2-2, 2-3, 0-2) B: Henri Jokiharju 0+1, C: Joonas Korpisalo 29/33 torj.

Nashville Predators-Anaheim Ducks 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) N: Mikael Granlund 1+0, Juuse Saros 29/31 torj.

St. Louis Blues-Vegas Golden Knights 5-2 (3-2, 1-0, 1-0) S: Niko Mikkola 1+0

Colorado Avalanche-Ottawa Senators 7-5 (2-2, 1-1, 4-2) C: Mikko Rantanen 1+0, O: Lassi Thomson 0+1

Winnipeg Jets-Pittsburgh Penguins 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

San Jose Sharks-Carolina Hurricanes x-x (0-0, x-x, x-x) C: Antti Raanta xx/xx torj.

mardi 23 novembre 2021 08:21:00 Categories: Ilta Sanoma NHL