Rangers juhli voittoa dramaattisesti viimeisen sekunnin maalilla.

Kaapo Kakko on osunut kolmesti neljän viime pelin aikana.

Kaapo Kakko on osunut kolmesti neljän viime pelin aikana. Kuva: Elsa / Lehtikuva

New York Rangersin Kaapo Kakko, 20, jatkoi tehovirettään sunnuntain kotiottelussa Buffaloa vastaan.

Kakko taiteili toisen erän puolivälissä Rangersin 3-2-johtoon. Maali oli turkulaiselle kolmas neljän ottelun sisään.

Kakko käytti Buffalon puolustuksen repeytymistä hyväkseen, purjehti maalinedustalle ja tulitti harhautuksen jälkeen kiekon maalin takakulmaan.

Kakon maali käynnisti melkoisen maalikimaran. 82 sekunnin sisään molemmat joukkueet osuivat kahdesti, jonka jälkeen tilanne oli tasan 4-4.

Rangers pääsi lopulta juhlimaan dramaattista 5-4-voittoa, kun puolustaja Ryan Lindgren laukoi voittomaalin ajassa 59.59. Pelikelloon jäi aikaa 0,4 sekuntia.

Rangersin tehomiehenä hääri kolme syöttöpistettä kerännyt Kakon ketjukaveri Artemi Panarin.

Kauden alkajaisiksi tehojen kanssa tuskaillut Kakko on tehnyt neljässä viime ottelussa nyt tehot 3+2. Pisteputki sivuaa jo Kakon NHL-uran pisintä.

Rangers on voittanut 11 kauden 18 ottelustaan ja keikkuu idän kärkitaistossa.

Calgaryn suomalaispuolustaja Juuso Välimäki ehti istua terveenä katsomossa peräti 11 ottelua putkeen, kunnes piina päättyi vihdoin sunnuntaina Bostonissa.

Välimäki, 23, palasi ryminällä kaukaloon. Hän syötti heti ensimmäisessä vaihdossaan lopulta voittomaaliksi jääneen Flamesin 1-0-maalin.

Calgary otti tylyn vierasvoiton lukemin 4-0. Välimäki (0+1, +1) sai jääaikaa vajaat 17 minuuttia.

Calgaryssa homma toimii.

Calgaryssa homma toimii. Kuva: Rich Gagnon / AFP

Kesken viime kauden muutaman vuoden valmennustauolta yllättäen Flamesiin pestattu veteraaniluotsi Darryl Sutter, 63, on pannut rivit järjestykseen Calgaryssa.

Läntisen konferenssin kärjessä porskuttava joukkue on päästänyt keskimäärin vain 1,9 maalia ottelua kohden, mikä on vähiten NHL:stä.

Kauden 19 ottelunsa aikana Flames on pelannut jo uskomattomat seitsemän nollapeliä (Jacob Markström 5, Dan Vladar 2).

Tampa Bay Lightning-Minnesota Wild 5-4 vl. (2-1, 1-1, 1-2, 1-0) M: Kaapo Kähkönen 20/24 torj.

New York Rangers-Buffalo Sabres 5-4 (1-1, 3-3, 1-0) N: Kaapo Kakko 1+0

New York Islanders-Toronto Maple Leafs 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Boston Bruins-Calgary Flames 0-4 (0-1, 0-1, 0-2) C: Juuso Välimäki 0+1

Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Seattle Kraken-Washington Capitals x-x (1-1, 3-0, x-x)

Los Angeles Kings-Arizona Coyotes x-x (0-0, x-x, x-x)

lundi 22 novembre 2021 07:41:00 Categories: Ilta Sanoma NHL