Ilta Sanoma

Rosmariiniöljy on kaikessa ylellisyydessään hävikkiteko: siihen kelpaavat nuupahtaneemmatkin lehdykät!

Tölkkipavuista hetkessä syntyvä arkikeitto nousee uudelle tasolle, kun mukaan lusikoi taikatahna misoa sekä rosmariiniöljyä.

Tölkkipavuista hetkessä syntyvä arkikeitto nousee uudelle tasolle, kun mukaan lusikoi taikatahna misoa sekä rosmariiniöljyä. Kuva: Päivi Ristell

2 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

3 tlk suuria valkopapuja

1 l kasvislientä

1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia

2 rkl vaaleaa misotahnaa

2 rkl voita

1 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)

½ ruukkua rosmariinin lehtiä

3 dl miedon makuista rypsiöljyä

? Tee ensin rosmariiniöljy. Mittaa rosmariinin lehdet ja öljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 4 minuuttia. Siivilöi ja pakkaa öljy pulloon tai rasiaan. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

? Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä.

? Valuta ja huuhdo pavut joukkoon. Lisää kasvisliemi, rosmariini ja misotahna ja keitä noin 15 minuuttia.

? Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää voi, etikka (ja tarvittaessa suola)

? Tarjoa rosmariiniöljyn (ja auringonkukasiementen) kanssa.

Ilta Sanoma
jeudi 18 novembre 2021 15:49:00 Categories: Ilta Sanoma Reseptit

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.