Ilta Sanoma

Juurikkaat paloiksi ja kattilaan kiehumaan. Syksyn tyylikkäin sosekeitto kuuluu niihin ruokiin, jotka melkein valmistavat itse itsensä.

Tämä ihanan mausteinen punajuurikeitto saa pehmeyttä kookosmaidosta. Älä unohda limettitilkkaa!

Tämä ihanan mausteinen punajuurikeitto saa pehmeyttä kookosmaidosta. Älä unohda limettitilkkaa! Kuva: Piia Arnould

Punajuuret ovat syksyllä meheviä ja niitä saa kaupasta edullisesti, mutta mitä hyvää ja helppoa niistä voisi valmistaa? Ainakin sosekeittoa.

Soppaa varten juurekset kuoritaan ja pilkotaan ronskeiksi paloiksi. Kädet voi halutessaan suojata käsineillä, niin ne eivät värjäydy. Mukaan kattilaan sopivat niin sipuli, valkosipuli kuin tuore inkiväärikin, joka antaa sopivasti ytyä punajuuren miedon makeaan makuun.

Kun ainesten antaa porista miedolla lämmöllä kannen alla, niiden kypsymistä ei tarvitse juuri edes vahtia. Aikaa kuluu punajuuripalojen koosta riippuen noin puoli tuntia.

Maun voi pyöristää kookosmaidolla, jolloin keitosta saa vegaanisen.

Katso ohje Soppa365:stä!

Lue myös: Valmiskastike kaupan hyllyltä tekee uunilohesta herkkua - ohje, jolla onnistut

Lue myös: Jäikö keitettyjä perunoita yli? Paista niistä himohyvät pyörykät

Lue myös: Bolognesen tyylinen pastakastike ilman lihaa - tässä on herkullinen ohje!

Ilta Sanoma
mercredi 17 novembre 2021 17:36:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.