Juurikkaat paloiksi ja kattilaan kiehumaan. Syksyn tyylikkäin sosekeitto kuuluu niihin ruokiin, jotka melkein valmistavat itse itsensä.
Tämä ihanan mausteinen punajuurikeitto saa pehmeyttä kookosmaidosta. Älä unohda limettitilkkaa! Kuva: Piia Arnould
Punajuuret ovat syksyllä meheviä ja niitä saa kaupasta edullisesti, mutta mitä hyvää ja helppoa niistä voisi valmistaa? Ainakin sosekeittoa.
Soppaa varten juurekset kuoritaan ja pilkotaan ronskeiksi paloiksi. Kädet voi halutessaan suojata käsineillä, niin ne eivät värjäydy. Mukaan kattilaan sopivat niin sipuli, valkosipuli kuin tuore inkiväärikin, joka antaa sopivasti ytyä punajuuren miedon makeaan makuun.
Kun ainesten antaa porista miedolla lämmöllä kannen alla, niiden kypsymistä ei tarvitse juuri edes vahtia. Aikaa kuluu punajuuripalojen koosta riippuen noin puoli tuntia.
Maun voi pyöristää kookosmaidolla, jolloin keitosta saa vegaanisen.
Katso ohje Soppa365:stä!
Lue myös: Valmiskastike kaupan hyllyltä tekee uunilohesta herkkua - ohje, jolla onnistut
Lue myös: Jäikö keitettyjä perunoita yli? Paista niistä himohyvät pyörykät
Lue myös: Bolognesen tyylinen pastakastike ilman lihaa - tässä on herkullinen ohje!
TetraSys Oy.