Makuja

Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi - tästä riittää useammalle päivälle!

Makuja - logo Makuja 16.11.2021 18:57:21 Emmi Niiniaho
Kana Alfredo -vuoka maistuu lämmitettynä myös seuraavana päivänä.

Helppo pastavuoka maistuu seuraavanakin päivänä.

Ruoan kokkaaminen arkisin tuntuu välillä ylivoimaisen hankalalta, jolloin parasta on tehdä kerralla hieman isompi satsi.

Tämän Delishin reseptin mukaan valmistetusta Kana Alfredo -vuoasta pariskunta syö helposti kolmekin päivää.

Vaikka ainesosaluettelo saattaa näyttää pitkältä, käytännössä tämä on vain hieman hiotumpi versio makaronilaatikosta - ja kuinka herkullinen versio! Juuston ystävät eivät jää taatusti kylmäksi, kun vuokaa ovat mehevöittämässä sekä parmesaani että mozzarella.

(6 annosta)

450 g pennepastaa

4 rkl voita + lisää paistoastian voiteluun

2 rkl oliiviöljyä

450 g kanan rintafilettä

1 tl italialaista maustesekoitusta

suolaa

mustapippuria

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

4 rkl vehnäjauhoja

3,5 dl kuohukermaa

3,5 dl maitoa

reilu 1 dl parmeesaania raastettuna

2,5 dl mozzarellaraastetta

0,5 dl tuoretta persiljaa silputtuna

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti al dente -kypsyiseksi, valuta ja aseta syrjään odottamaan.

2. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele suuri uunivuoka voilla. Kuumenna suurella paistinpannulla öljy ja paista kana kypsäksi. Mausta italialisella mausteseoksella, suolalla sekä pippurilla. Siirrä kana syrjään ja odota viitisen minuuttia, ennen kuin leikkaat fileet viipaleiksi.

3. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna se taas keskilämmölle. Nakkaa pannulle voi sulamaan ja lisää joukkoon sitten valkosipuli. Kuumenna puolisen minuuttia. Lisää pannulle sitten jauhot ja sekoita hyvin. Kypsennä, kunnes seos on kullanruskeaa ja hieman kuplivaa. Sekoita joukkoon pienissä erissä kerma ja maito, koko ajan sekoittaen.

4. Anna kastikkeen poreilla hiljakseen ja sekoita joukkoon sitten parmesaani. Anna poreilla, kunnes kastike hieman paksuuntuu, noin minuutin ajan ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

5. Sekoita isossa kulhossa pasta, kana ja kastike. Levitä noin puolet seoksesta uunivuokaan ja ripottele päälle sitten puolet mozzarellaraasteesta. Lisää vuokaan sitten loput pasta-kanaseoksesta ja päällimmäiseksi vielä kerros mozzarellaraastetta.

6. Kypsennä uunissa, kunnes juusto on sulanut, noin 15 minuutin ajan.

7. Ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.

Lähde: Delish

mardi 16 novembre 2021 20:57:21 Categories: Makuja

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 LI-V6.3.2.1497

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.