Ilta Sanoma

Tulevana sunnuntaina vietetään isänpäivää. Tämä helppo kakku sisältää appelsiinia ja valkosuklaata.

Aurinkoinen kakku ilahduttaa marraskuun pimeydessä.

Aurinkoinen kakku ilahduttaa marraskuun pimeydessä. Kuva: Taru Vihavainen

Helpon kakun täyte valmistuu vain kolmesta aineksesta. Pohja tehdään kaurakekseistä. Tämä kermainen täyte sopii hyvin myös perinteisen täytekakun täytteeksi.

Koristelet kakun nopeasti appelsiinimarmeladilla. Usein appelsiinimarmeladeissa on appelsiinin kuoren palasia marmeladin joukossa. Jos et halua sattumia kakun päälle, voit hyvin painella marmeladin siivilän läpi.

Esivalmistelemalla kakkuvuoan reunuksen öljyllä ja tomusokerilla, saat siistin reunan kakkuun. Näin kakku myös irtoaa reunuksesta helposti. Erilaiset hyydykekakut kannattaa valmistaa suoraan tarjoiluastialle, jotta kakkua ei tarvitse siirrellä alustalta toiselle.

Jos haluat siirtää kakun tarjoiluastialle vasta myöhemmin, valmista kakku silloin kakkupahvin päälle. Kakkupahvin avulla siirrät kakun näppärästi ja helposti alustalta toiselle.

Pohja:

150 g kaurakeksejä

40 g voita

1 rkl ruokaöljyä

Täyte:

150 g valkosuklaata

4 dl vispikermaa

200 g appelsiinituorejuustoa

Koristelu:

100 g appelsiinimarmeladia

noin 2 dl vispikermaa

2 tl tomusokeria

lisäksi öljyä ja tomusokeria reunuksen esivalmisteluun

Murskaa pohjan keksit hienoksi muruksi leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa, tai pakastepussissa esimerkiksi kaulimella murskaten. Sulata voi ja lisää öljy voin joukkoon. Sekoita rasva ja keksimurska keskenään.

Esivalmistele vuoka pyyhkäisemällä hieman öljyä irtoreunaisen kakkuvuoan (noin 19 cm halkaisijaltaan) reunuksen sisäpuolelle ja ripottele sen päälle hieman tomusokeria.

1. Murskaa pohjan keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää öljy voin joukkoon. Sekoita rasva ja keksimurska keskenään. Pyyhkäise hieman öljyä irtoreunaisen kakkuvuoan reunuksen sisäpuolelle ja ripottele sen päälle hieman tomusokeria.

1. Murskaa pohjan keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää öljy voin joukkoon. Sekoita rasva ja keksimurska keskenään. Pyyhkäise hieman öljyä irtoreunaisen kakkuvuoan reunuksen sisäpuolelle ja ripottele sen päälle hieman tomusokeria. Kuva: Taru Vihavainen

Ravistele ylimääräiset tomusokerit pois ja laita reunus suoraan tarjoiluastialle tai kakkupahvin päälle. Kaada keksimurska reunuksen sisään ja painele kevyesti esimerkiksi lusikalla tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Nosta sulatettu valkosuklaa jäähtymään hetkeksi. Vatkaa täytteen vispikerma sillä aikaa vaahdoksi. Voit lämmittää tuorejuustoa pienen hetken mikrossa, jotta se ei ole aivan jääkaappikylmää. Sekoita sulatettu valkosuklaa tuorejuuston joukkoon, ja nostele lopuksi kermavaahto muun täytteen joukkoon.

Lusikoi täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kakku suojattuna jääkaappiin vähintään muutaman tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

2. Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Nosta sulatettu valkosuklaa jäähtymään hetkeksi. Vatkaa täytteen vispikerma sillä aikaa vaahdoksi. Sekoita sulatettu valkosuklaa tuorejuuston joukkoon, ja nostele lopuksi kermavaahto muun täytteen joukkoon.

2. Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Nosta sulatettu valkosuklaa jäähtymään hetkeksi. Vatkaa täytteen vispikerma sillä aikaa vaahdoksi. Sekoita sulatettu valkosuklaa tuorejuuston joukkoon, ja nostele lopuksi kermavaahto muun täytteen joukkoon. Kuva: Taru Vihavainen

Irrota vuoan reunus varovasti kakun ympäriltä. Tasoita tarvittaessa kakun reunaa palettiveitsellä tai tavallisella veitsellä.

Koristele kakku ennen tarjoilua lusikoimalla keskelle kakkua appelsiinimarmeladia. Levitä marmeladi tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. Voit tarvittaessa lämmittää marmeladia hieman, jotta se levittyy helpommin kakun päälle.

Mittaa koristeluun tarkoitettu vispikerma yhdessä tomusokerin kanssa kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Pursota kermavaahto haluamallasi tavalla kakun reunoille.

3. Koristele kakku ennen tarjoilua lusikoimalla keskelle kakkua appelsiinimarmeladia. Levitä marmeladi tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. Voit tarvittaessa lämmittää marmeladia hieman, jotta se levittyy helpommin kakun päälle.

3. Koristele kakku ennen tarjoilua lusikoimalla keskelle kakkua appelsiinimarmeladia. Levitä marmeladi tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. Voit tarvittaessa lämmittää marmeladia hieman, jotta se levittyy helpommin kakun päälle. Kuva: Taru Vihavainen

Lue myös: Näin teet helpon ja kauniin juhlakakun - voi tarjoilla vaikka heti

Kuva: Tuomas Vihavainen

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Ilta Sanoma
samedi 13 novembre 2021 13:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.