Ilta Sanoma

Tässä ranskalaistyylisessä piirakassa maistuvat purjo ja sinihomejuusto.

Ohutpohjainen purjo-sinihomejuustopiirakka onnistuu parhaiten, kun pohjataikinan esipaistaa kuivattujen herneiden kanssa.

Ohutpohjainen purjo-sinihomejuustopiirakka onnistuu parhaiten, kun pohjataikinan esipaistaa kuivattujen herneiden kanssa. Kuva: Reetta Pasanen

Piirakoiden leivonnassa vaikeinta on saada taikinapohja pysymään vuoan reunoilla. Kun pohjaa esipaistaa, taikina valahtaa helposti alas. Esipaistaminen on silti usein tarpeen, jotta taikinan saa kypsymään rapeaksi.

Jos pulma askarruttaa, kannattaa ottaa haltuun klassinen hernekikka.

Kun viilennetty taikina on taputeltu vuoan pohjalle ja reunoille, sen päälle asetellaan leivinpaperikaistale. Tämän jälkeen vuoka täytetään kuivatuilla herneillä ja piiraspohja nostetaan uuniin.

Paistamisen aikana herneet kuumenevat eivätkä siten estä piiraspohjan kypsymistä. Esipaistetun piiraspohjan päältä poistetaan herneet ja leivinpaperi, minkä jälkeen tilalle voi laittaa täytteen. Samoja herneitä voi käyttää apuna piirakan paistamisessa useamman kerran.

Tätä kikkaa kannattaa kokeilla esimerkiksi oheisen purjo-sinihomejuustopiirakan valmistuksessa.

Katso ohje Soppa365:stä!

Lue lisää: Yllättävä aines sopii täydellisesti suolaiseen leivontaan: näin valmistat mehevän kinkkupiirakan

Lue lisää: Päivi leipoi omena-päärynäpiirakan, jonka ohje kerää kehuja: "Lopputuloksesta tuli vahingossa todella pehmeä ja täyteläinen"

Lue lisää: Marin jakoi "hullun kysytyn" reseptinsä - näin teet pääministeripiirakan

Lue lisää: Kahden taikinan suloinen yhdistelmä - Tarun ohjeella leivot herkullisen Brookie-piirakan

Ilta Sanoma
vendredi 12 novembre 2021 13:07:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.