Ripaus suolaa saa makean banaanikakun loistamaan. Tähän kakkuun se lisätään suolapähkinöiden muodossa.
Mehevässä banaanikakussa rouskuvat suolapähkinät. Kuva: Päivi Ristell
Moni suosii välipalana raikkaan keltaisia banaaneja, mutta leivontaan sopivat parhaiten kypsät, hieman pehmenneet hedelmät. Hedelmäkoriin unohtuneet, pilkuttuneet banaanit kannattaa siis pelastaa vaikka kakun aineksiksi.
Banaanisose tekee kakusta mehevän ja saa sen pysymään hyvin koossa leikattaessa.
Banaanin miedon makea maku kaipaa vastapainoksi ripauksen suolaa. Sen voi hyvin lisätä taikinaan vaikka suolapähkinöiden muodossa, jolloin kakun rakenteeseen saa samalla hauskaa rousketta.
Oheisessa ohjeessa kakku viimeistellään ihanan tahmealla hunaja-voi-suolapähkinäkuorrutuksella sopivaksi vaikka pikkujoulukemuihin.
Katso ohje Soppa365:stä!
TetraSys Oy.