Varusmiesten yhteismajoituskokeilu laajenee alkuvuodesta kaikkiin joukko-osastoihin lennostoa lukuunottamatta. Puolustusvoimat kerää ensi vuoden " /> Varusmiesten yhteismajoituskokeilu laajenee alkuvuodesta kaikkiin joukko-osastoihin lennostoa lukuunottamatta. Puolustusvoimat kerää ensi vuoden " />

YLE


Puolustusvoimien yhteistupakokeilu jatkuu varuskunnissa vuoden 2022 loppuun saakka.

Yhteisiin tupiin majoittumista myös laajennetaan alkuvuodesta kaikkiin varusmiehiä kouluttaviin joukko-osastoihin paitsi lennostoon, Puolustusvoimat tiedottaa.

Puolustusvoimien tarkoituksena on kerätä vielä ensi vuoden ajan kokemuksia ja tietoa yhteismajoituksen onnistumisesta joukko-osastoista eri puolilta Suomea.

Kokeilu laajenee myös Rajavartiolaitoksen Pohjois-Karjalan rajavartiostoon.

Puolustusvoimien sosiaalipäällikkö Hannu Maijanen toteaa tiedotteessa, että sekä varusmiehet että palkattu henkilöstö ovat kokeneet yhteistupiin majoittumisen positiivisena ja tähän mennessä onnistuneena kokeiluna.

Maijasen mukaan yhteismajoitus on parantanut kokeilun perusteella ryhmien kiinteyttä, palvelun sujuvuutta, tiedonkulkua ja myös tehostanut tilojen käyttöä.

- Varusmiehet ovat kokeneet, että majoitusjärjestelyt ovat edistäneet myös tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, Maijanen sanoo tiedotteessa.

Samaan tupaan ei pakoteta

Yhteistupakokeilussa samoihin tupiin majoittuvat kasarmilla niin mies- kuin naisvarusmiehet, jotka suostuvat kokeiluun. Samaan tupaan ei ole siis pakko mennä. Suostumus kokeiluun pitää saada kaikilta samaan tupaan majoittuvilta.

Varusmiehillä on myös oikeus peruuttaa antamansa suostumus milloin tahansa.

Yhteistuvissa majoittuville naisille ja miehille on erilliset suihku- ja wc-tilat. Yhteistuvissa nukutaan vain kasarmilla eikä esimerkiksi maastoharjoituksissa.

Yhteismajoituskokeilun taustalla on ajatus yhdenvertaisuuden edistämisestä.

Naisten keskuudessa armeijaan lähdön suosio on ollut kasvussa. Tänä vuonna vapaaehtoiseen asepalvelukseen haki 1 675 naista, mikä on ennätysmäärä.

Yhteismajoituskokeilu alkoi vuonna 2020 Maavoimissa, Maasotakoulun reservinupseerikurssilla sekä Kainuun ja Karjalan prikaateissa. Tänä vuonna kokeilua on laajennettu Rannikkoprikaatiin ja Ilmasotakouluun.

Esimerkiksi Merivoimien aluksilla yhteismajoitus on ollut käytössä naisten vapaaehtoisen asepalveluksen alkamisesta lähtien.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta 9.11. klo 23:een saakka.

Lue myös:

Ryhmähenki nousi, kun naiset ja miehet sijoitettiin armeijassa samaan tupaan - "Ei vain niitä samoja kaljuja äijiä päivät pitkät"

Puolustusvoimien yhteistuvissa majoittuneista enemmistöllä hyviä kokemuksia kokeilusta

Armeijan yhteistuvista tuli niin suosittuja, etteivät läheskään kaikki halukkaat niihin mahdu - 3 yhteistupalaista kertoo, miksi he halusivat sinne

Tuttujen kokemukset ja tv-sarja viitoittavat tietä: vapaaehtoinen asepalvelus ja puolustuskoulutus kiinnostavat naisia enemmän kuin ennen

lundi 8 novembre 2021 17:21:51 Categories: YLE asepalvelus

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.