Broilerin paistileikkeet kypsyvät uunissa takuuvarmasti meheviksi.
Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti uunibroilerin mausteeksi. Kuva: Panu Pälviä
Yhden pellin ruoat ovat täydellinen vastaus kiireisten arki-iltojen ruokapulmiin. Ideana on kypsentää ainekset pellillä uunissa, rennosti ilman erillisiä astioita tai sen kummempaa kääntelyä.
Tällä kertaa uunipellillä paahtuvat edulliset broilerin paistileikkeet, kasvikset ja valmisgnocchit.
Ruoanvalmistus aloitetaan broilerileikkeiden maustamisella. Yllättävää kyllä, pelkkä suola ja klassinen curryjauheseos riittävät maustamaan broilerit herkullisiksi. Öljyä ei tarvita, sillä paistileikkeiden oma rasva riittää pitämään lihan mehevänä.
Gnoccheja ei tarvitse esikeittää, vaan ne voi ripotella paahtumaan broilerileikkeiden lomaan. Kun broilerien paahtuminen on päässyt vauhtiin, pellille lisätään kasvikset. Uuni hoitaa loput.
Katso ohje Soppa365:stä!
Lue lisää: Mitä valmistaa kanasta? Herkullinen kanasalaatti, keitto ja curry - sekä siivet, joihin sopii kahden aineksen dippi
Lue lisää: Tarun maukkaassa broileri-pastasalaatissa on herkkukastike, joka sopii moneen muuhunkin ruokaan
Lue lisää: Muistatko vielä nämä 12 arkiruokaa, jotka ovat lähes kadonneet suomalaisten lautasilta?
Lue lisää: Toimivia arkiruokia: 3 nopeaa ja herkullista keittoa, joiden ainekset ovat edullisia - Liisan äidiltään saama ohje on ihana
TetraSys Oy.