Kiekko-Espoo on voittanut Naisten Liigassa kaikki 14 otteluaan, kun taas jumbojoukkue Sportin pistetili on vielä avaamatta. " /> Kiekko-Espoo on voittanut Naisten Liigassa kaikki 14 otteluaan, kun taas jumbojoukkue Sportin pistetili on vielä avaamatta. " />

YLE

Naisten jääkiekkoliigaa on ehditty pelata kaksi kuukautta ja asetelmat ovat maajoukkuetauolle jäädessä selvät: kärkijoukkueet menevät menojaan, kun taas häntäpäässä meno on tahmeaa.

Asetelmat eivät muuttuneet myöskään sunnuntain kierroksella: kaikki 14 otteluaan voittanut Kiekko-Espoo jatkoi voittokulkuaan tällä kertaa Kärppien kustannuksella, ja häntäpään taistossa Sport koki kauden 13:nnen tappionsa.

Sarjan kärkikamppailussa Kiekko-Espoo haki pisteet Oulusta 6-1-voitolla ja kaunisteli tilastojaan sarjakärjessä.

Pohjoisen reissu ei espoolaisten jaloissa paljoa painanut, sillä Kiekko-Espoo iski kolmesti ensimmäisen seitsemän minuutin sisään. Maaleista vastasivat rangaistuslaukauksessa onnistunut Elisa Holopainen, Emmi Rakkolainen ja ylivoimalla maalannut Tinja Haukijärvi.

Eveliina Huttulan 1-3-kavennusosuma jäi lopulta laihaksi lohduksi, sillä toisessa erässä Kiekko-Espoo maalasi kolmesti: Holopainen iski illan toisen osumansa ja Anni-Elina Montonen siirsi vieraat ylivoimalla jo 5-1-johtoon. Janina Aron 6-1-osuma syntyi vain sekunti ennen erän päättymistä.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, ja Johanna Oksman piti 22 torjunnallaan maalinsa puhtaana. Kaikkiaan Oksman venyi kiekon tielle 56 kertaa.

KalPa vei jumbofinaalin

Vaasassa Sport koki kauden 13:nnen tappionsa, kun viimeistä edellisenä majaileva KalPa haki pisteet 4-1-voitolla. Emilia Pekkarinen vei KalPan 1-0-johtoon kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen, mutta vaasalaisten Emma-Lotta Laamanen tasoitti pelin kolmea minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä Salla Rantanen vei KalPan jälleen johtoon ja kolmannessa erässä Johanna Juutilainen maalasi vielä kahdesti.

Vaasalaisten kauden tilastot ovat karua luettavaa, sillä joukkue on päästänyt 13 ottelussa 111 maalia: keskimäärin 8,5 maalia per ottelu. Joukkueen maaliero on karmaisevat 91 osumaa pakkasen puolella, kun kärkijoukkue Kiekko-Espoolla se on 93 plussalla.

Joukkueiden välinen tasoero tulikin selväksi, kun joukkueet kohtasivat lokakuun alussa. Kiekko-Espoo murskasi Sportin peräti 17-2. Espoolaiset johtivat tuolloin ottelua kahden erän jälkeen 13-0.

Sportin tilastot ovat jo nyt karummat kun viime kaudella alkusarjan kaikkien 17 ottelun jälkeen. Viime kaudella Sport päästi 17 ottelussa 104 osumaa.

Myöskään toiseksi viimeisenä lymyilevän KalPan tilastot eivät ole tällä kaudella mairitelleet. Vielä viime keväänä finaaleissa Kiekko-Espoon kohdanneet kuopiolaiset menettivät kauden päätteeksi Elisa Holopaisen juuri Espooseen. Holopainen iski alkusarjassa tehot 32+22 ja voitti pistepörssin ylivoimaisesti 14 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Estelle Duviniin. Kuopiolaisten toinen tärkeä pelaaja, alkusarjassa neljänneksi eniten pisteitä tehtaillut Matilda Nilsson siirtyi puolestaan HIFK:n paitaan. Nyt Nilsson johtaa 14 ottelun jälkeen sarjan pistepörssiä tehoin 24+10, ja Holopainen on kolmantena tehoin 15+15.

Kiekko-Espoon lisäksi HIFK on pelannut lähes puhtaan sarjan. Ainoan tappionsa se koki sarjakärki Kiekko-Espoota vastaan.

Naisten liigassa sarjataulukon sijoitukset määräytyvät tälläkin kaudella joukkueen pistekeskiarvon mukaan. Kiekko-Espoon keskiarvo on 3,0 ja HIFK:n 2,79. Kärpät on kolmantena 2,00 pisteen keskiarvolla.

Jääkiekon naisten liiga jää maajoukkuetauolle ja palaa 19. marraskuuta.