Ilta Sanoma

Mousse valmistuu vähin aineksin.

Suklaamoussen voi koristella vaikka paahdetuilla seesaminsiemenillä ja syötävillä kukilla.

Suklaamoussen voi koristella vaikka paahdetuilla seesaminsiemenillä ja syötävillä kukilla. Kuva: Panu Pälviä

Suklaamousse on herkullinen jälkiruoka, joka valmistuu vähin aineksin. Yksinkertaisimmillaan mousse valmistuu pelkästä kermasta ja suklaasta.

Tässä reseptissä on mukana pieni yllätys, sillä mousse maustetaan tahinilla eli seesaminsiementahnalla. Paahteisenmakuinen tahini tasapainottaa täyteläistä suklaamoussea.

Moussen valmistus on yksinkertaista. Juuri ja juuri kiehuvaksi kuumennettu kerma kaadetaan hienonnetun suklaan päälle kulhoon ja sitten seosta sekoitetaan, kunnes suklaa sulaa. Kun tahini on lisätty joukkoon, seos nostetaan jääkaappiin.

Parin tunnin kuluttua seoksen voi vaahdottaa kuohkeaksi mousseksi.

Ohjeen löydät Sopasta!

Ilta Sanoma
samedi 6 novembre 2021 12:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.