Ilta Sanoma

Miksi ravintoloitsijat päätyvät niin usein riitelemään paikalle auttamaan saapuvan Hans Välimäen kanssa?

Hans Välimäki on tänä syksynä laittanut taas ruokalistoja kuntoon ympäri Suomen.

Hans Välimäki on tänä syksynä laittanut taas ruokalistoja kuntoon ympäri Suomen. Kuva: Eriika Ahopelto/Aamulehti

- Tää on homeessa, Hans inttää.

- Se on rasvaa, Mikko väittää.

- Toi on hometta. Kai mä nyt jumalauta homeen tunnen, Hans tokaisee.

Muun muassa tällainen kiivas sananvaihto käytiin tämän kauden Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -ohjelman toisessa jaksossa. Yhteenotto on sarjalle tyypillinen, kun julkkiskokki tulee kertomaan neuvojaan toisten ravintolaan.

Eri puolella Suomea ravintoloiden ongelmia ratkova Hans Välimäki ei aina saa ravintoloitsijoilta lämmintä vastaanottoa. Jos he ovat itse kutsuneet julkkiskokin paikalle, miksi neuvoihin suhtaudutaan niin nihkeästi?

Ohjelman tuottaja Santtu Palm kertoo Helsingin Sanomille, että syynä on yksinkertaisesti se, että useat ravintoloista eivät ole itse halunneet ohjelmaan, vaan heidät pyydetään.

Palmin mukaan ohjelman työryhmä alkaa tutkia, millaisessa tilanteessa olevia ravintoloita Suomesta sillä hetkellä löytyy.

-?Esituotannon aikana käymme läpi satoja ravintoloita, ja kymmeniin olemme yhteydessä ennen kuin lukitsemme ohjelmaan sopivimmat. Lähdemme hakemaan eri paikkakunnilta ravintoloita käsipoimintana, Palm sanoo.

Ohjelmaan halutaan löytää ravintoloita, joille Välimäen vierailusta uskotaan olevan aidosti hyötyä. Eli ongelma pitää olla, mutta sellainen jolle voidaan tehdä jotain vain muutamassa päivässä.

Palm kertoo, että suurin osa kuvausryhmän tavoittelemista ravintoloista suhtautuu yhteydenottoon kohteliaasti, mutta monella ei ole rohkeutta lähteä mukaan.

Ohjelman ympärillä on vuosien varrella riittänyt keskustelua. Edellinen juontaja Jyrki Sukula kertoi vuonna 2019 lopettavansa sarjassa, sillä se kävi hänelle liian raskaiksi. Iltalehti kertoi aiemmin, että Sukulan tietoon oli tullut, että moni hänen ohjelmassa auttamansa yrittäjä oli kuollut.

Sukula kertoi tuolloin Helsingin Sanomille, että hän huomasi Kuppilat kuntoon -sarjaa tehdessään, että ravintola-alalle tulee uuden polven yrittäjiä, joiden ongelmat eivät ratkea sillä, että heille opettaa yksinkertaisia kokkaustaitoja. Hän kokee, että moni tarvitsisi apua elämänhallinnassa laajemmin ja sen opettamiseen kokista ei hänen mukaansa ole.

Ohjelma perustuu alun perin brittikokki Gordon Ramsayn Kitchen Nightmares - Kurjat kuppilat -nimellä tunnettuun ohjelmaan, jossa Ramsay tunnettiin raivokkaasta tyylistään.

Lue lisää: HS: Jyrki Sukula kertoo viimein, miksi päätti lopettaa suositun Kuppilat kuntoon -sarjan - kulissien takana lohduton tilanne

Ilta Sanoma
vendredi 5 novembre 2021 13:23:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.