Liverpool ja Ajax varmistivat myöhään keskiviikkona jalkapallon Mestarien liigassa neljännesvälieräpaikat. Real Madrid puolestaan tarrasi tukevaa" /> Liverpool ja Ajax varmistivat myöhään keskiviikkona jalkapallon Mestarien liigassa neljännesvälieräpaikat. Real Madrid puolestaan tarrasi tukevaa" />

YLE

Englantilainen Liverpool varmisti keskiviikkona neljännesvälieräpaikkansa 16 parhaan pudotuspeleihin jalkapallon miesten Mestarien liigassa. Liverpool kukisti B-lohkossa kotikentällään Anfield Roadilla espanjalaisen Atletico Madridin 2-0.

Ensimmäinen puoliaika oli kovatempoista vauhtipeliä, jossa Liverpool oli terävämpi Diogo Jotan pukattua 13. minuutilla 1-0 ja Sadio Manen lauottua kahdeksan minuuttia myöhemmin 2-0.

Atletico Madrid tuli kaksi viikkoa sitten kotikentällään Liverpoolia vastaan kahden maalin takaa tasoihin, mutta keskiviikkona siihen ei auennut mahdollisuutta, kun Atletico-puolustaja Felipe rappasi 36. minuutilla Manea takaapäin. Ottelun hollantilainen päätuomari Danny Makkelie näytti Felipelle punakorttia ja passitti tämän suihkuun. Edellisessä Atleticon ja Liverpoolin kohtaamisessa Atleticon Antoine Griezmann ajettiin kentältä toisella puoliajalla.

Lohkovoiton varmistanut Liverpool on voittanut kaikki neljä otteluaan. Se jäädytti 2-0-johdossa pelin tyylikkäästi.

- Vastustaja (Atletico Madrid) tuli edellisessä kohtaamisessamme 0-2:sta tasoihin. Emme halunneet sen toistuvan, Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson sanoi kenttähaaastattelussa.

Benzema maalasi Realille historiaa

Myös C-lohkossa hollantilainen Ajax varmisti pudotuspelipaikan, kun se kukisti vieraissa Dortmundin 3-1. Kotijoukkueesta ajettiin avauspuoliajalla kentältä toppari Mats Hummels.

Aiemmin Mestarien liigan pudotuspelipaikkansa olivat varmistaneet saksalainen Bayern München ja italialainen Juventus.

Eurocupien kestomenestyjä Real Madrid nappasi D-lohkossa tukevan otteen neljännesvälieräpaikasta. Espanjalaisjätti kukisti Madridissa kotistadionillaan ukrainalaisen Shahtar Donetskin 2-1.

Realin kaikki kaikessa oli joukkueen maalipyssynä viime ajat kunnostautunut Karim Benzema. Ranskalaishyökkääjä iski kotijoukkueen molemmat maalit.

Ensimmäiseen, 14. minuutilla syntyneeseen 1-0-osumaansa Benzema sai apua Shahtarin puolustukselta. Shahtar-vahti Anatolii Trubin avasi peliä huolimattomasti, eikä brasilialaistoppari Marlon pystynyt toimittamaan palloa puolustuksesta turvallisemmalle alueelle.

Shahtarin Fernando laukoi 39. minuutilla ennen taukoa näyttävästi 1-1-tasoituksen, joka oli Shahtarin Mestarien liigakauden ensimmäinen osuma.

Benzema iski uudelleen toisella puoliajalla 61. minuutilla ja varmisteli Realille 2-1-voiton. Hänen ottelun ensimmäinen maalinsa oli Real Madridin historian tuhannes osuma Euroopan cupeissa.

Voitollaan Real Madrid nousi D-lohkon johtoon. Lohkon toisessa ottelussa Inter kaatoi vieraissa moldovalaisen alkukauden yllättäjän Sheriff Tiraspolin 3-0.

AC Milanin tie tukossa

Keskiviikon toisessa varhaisottelussa B-lohkossa italialainen AC Milan ja portugalilainen Porto tasasivat pisteet maalein 1-1. Porto livahti jo 6. minuutilla 1-0-johtoon Luis Diazin osumalla. Se oli ennen ottelua nollakerhossa olleelle Milanille neljännesvälierähaaveiden kannalta musertava takaisku.

Toisella puoliajalla Milan kipusi tasoihin 61. minuutilla Chancel Mbemban omalla maalilla. Zlatan Ibrahimovic tuli 76. minuutilla vaihdosta Olivier Giroudin tilalle, mutta ei pystynyt auttamaan kotijoukkue Milania sen tarvitsemaan voittoon.

Neljän ottelun jälkeen Milanilla on lohkojumbona yksi ainoa sarjapiste ja tie neljännesvälieriin käytännössä tukossa.