YLE

Miesten Korisliigaa ilman tappioita johtava Kauhajoen Karhu Basket venytti voittoputkeaan perjantaina seitsemään Kotkassa, jossa se kukisti KTP-Basketin 83-64.

Kotijoukkue pystyi antamaan hyvän vastuksen ensimmäisellä neljänneksellä, mutta toisella vieraat karkasivat 15 pisteen taukojohtoon. Kolmannella jaksolla KTP osui kotikoreihin vain kahdeksalla pisteellä ja Karhun johto repesi ratkaisevasti 29 pisteeseen.

- Voitto tuli taas puolustuksen kautta. Onnistuimme etenkin kolmannella jaksolla viemään KTP:ltä pelihuumorin muun muassa pallonriistoilla, sanoi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Cameron Jones teki voittajille 19 pistettä ja Rene Rougeau 17. KTP:stä pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin ainoastaan 12 pisteen miehet Joonas Lehtoranta ja Richard Williams.

Seagulls venytti voittoputkeaan

Helsinki Seagulls otti kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti kotipelissään Joensuun Katajan 85-71.

Seagulls haparoi ensimmäisellä puoliskolla heittopelissä ja tuhri kolmosensa 2/13. Näin Kataja pääsi hallitsemaan ensimmäistä puoliskoa, mutta heti tauon jälkeen Seagulls pääsi siivilleen ja voitti kolmannen jakson ratkaisevasti 18 pisteellä.

- Puolustimme hyvin, mutta heittomme alkoivat osua vasta toisella puoliskolla. Tämä oli meiltä tosi kypsä suoritus, kehui Seagullsin valmentaja Jussi Laakso.

Kolmosia hienosti upottanut Tuukka Kotti heitti Seagullsille 18 pistettä ja Lassi Nikkarinen sekä uusi pelaaja Kenneth Manigault 16 pistettä. Markel Crawford teki Katajalle 15 ja Jamar Wilson sekä Niko Mattila 13 pistettä.