Ilta Sanoma

Julkaistu:

Toto64
Fromming johtaa alusta loppuun.
Viikon ensimmäinen Toto64-kierros juostaan Halmstadin raviradalla. Illan kohdelähdöistä neljä on ikäluokkahevosten Breeders' Crown-alkueriä.

Vihjesysteemien luottohevosena starttaa koko matkan johtoon tähyävä Fromming (T64-2). Alipelattuja yllätysmerkkejä riviin ovat ainakin Donizetti & Lorenzo Boko (T64-1), Synergy (T64-5) ja Malvha Ha (T64-6).

Peliaika sulkeutuu neljännen lähdön starttiin kello 20.30.


Toto64-1

Kierros käynnistyy kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien Breeders' Crown-karsinnalla. Suosikki 3 Felix Orlandon ura käynnistyi lupaavissa merkeissä jo kaksivuotiaana ja oriin kehitys on jatkunut oikeansuuntaisena. Kauden avauksessa Jägersrossa Per Nordströmin suojatti kiri neljän hevosen lähdössä hyvin hopealle ja kellotteli viimeiset 800 metriä alle 11-kyytiä. Viimeksi se piti keulasta selvään voittoon pahimman haastajan laukattua maalisuoralla. Ori on reippaana avaajana jälleen suosikki johtopaikalle, mistä sen ohittaminen ei ole helppoa.

Kiinnostavimmat varmistukset tulevat Jerry Riordanin valmennustallista. 6 Donizetti kamppaili jo kauden avauksessa hienosti kakkoseksi johtavan rinnalta ja viimeksi oli jo voiton vuoro, kun se kukisti loppumetreillä tässäkin lähdössä juoksevan 2 King of Djazzin. Kevin Oscarssonin ajokki on erittäin kehityskelpoinen aloittelija ja pystyy haastamaan suosikin tarvittaessa sen ulkopuoleltakin. 10 Lorenzo Bokon juoksu meni Kalmarissa pieleen hevosen peruuteltua alussa porukan hännille. Sieltä ruuna pisteli päätöslenkin 12,5-kyytiä ja tuli hienolla tyylillä maaliin asti. Takarivin paikka ei ole tasaiselle avaajalle mikään erityinen haitta, mutta toki voittoon asti nouseminen vaatii pientä apua juoksunkulkuunkin. Alustava parin prosentin kannatus on kiinnostava tarjous.

Mainittu 2 King of Djazz pääsee matkaan hyvältä paikalta, eikä hyvällä juoksulla kärkipään sijoitus yllättäisi. Toissa kerralla Joakim Lövgrenin suojatti sai nappireissun johtavan takana ja liukui lopussa helppoon voittoon.

7 Global Cashflow on käynnistänyt uransa hienoilla voitoilla, mutta vastus tiukkenee nyt selvästi ja tasainen avaaja jää ulkoradan paikalta hankaliin juoksuasemiin. Voitto on tiukassa. 9 Kron Vici Star ei ole saanut vastusta kahdessa ensimmäisessä kilpailussaan, mutta nyt ruunan kapasiteetti pääsee kunnon testiin. 4 Dartboardilla on mahdollisuus hakea kiihdytyksessä juoksupaikka suosikin takaa, josta se pystyy ainakin totokamppailuun. Viimeksi Åbyssa ori antautui keulapaikalta kakkoseksi.

Juoksunkulku: Felix Orlando avaa keulaan ja saa Dartboardin taakseen. Donizetti ei kaihda paikkaa johtavan rinnallakaan.

Pelijakauma: Donizetti (5%) ja Lorenzo Boko (2%) ovat kiinnostavia varmistuksia suosikille. Global Cashflow (13%) on ylipelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 3, 6, 10, 2
Suuri: 3, 6, 10, 2

Toto64-2

Toisessa kohteessa asetetaan panokset 3 Frommingin onnistumisen puolesta. Jerry Riordanin suojatti kiihdyttää matkaan huippuasemista ja nopealla kiihdyttäjällä on hyvä sauma johtaa tätä tehtävää alusta loppuun. Oriin viimeisin voitto Åbyssa oli äärimmäisen vakuuttava, kun nelivuotias irtosi johtopaikalta selvästi muista 1.10-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Viimeksi ori joutui uhraamaan paukkuja jo avauskierroksella hakiessaan johtopaikkaa ja piti siihen nähden ihan kelpo kakkoseksi. Tällä kertaa ohjiin hyppäävä Magnus A Djuse on takuulla aktiivinen heti ensimetreistä lähtien ja keulapaikalta ori olisi lyhyellä matkalla vaikeasti lyötävissä.

2 Brenda Grif löysi syksyllä hienon menestysvireen Björn Goopin valmennuksesta. Kausi huipentui Solvallan Diamantstoet-finaalin upeaan kakkoseen vain Chicharitalle häviten. Pitkän starttitauon jälkeen paras terävyys saattaa olla vielä kateissa, eikä hevonen lukeudu korkealla pelikannatuksellaan kiinnostavimpiin pelikohteisiin.

4 Filip Winner on väläytellyt hienoa kuntoa kevään kilpailuissa ja ruuna juoksee taas optimibalanssillaan ilman kaikkia kenkiä. Jägersron 75-kisassa hevonen löysi sisältä myöhään tilat, eikä ehtinyt parannella kuin kolmanneksi. Alustava neljän prosentin peliosuus on alakanttiin. 5 Global Benchmark tulitti Åbyn Drotting Silvia Pokalenissa sisäratajuoksulla lujaa maaliin. Johan Untersteinerin suojatti kiihtyy reippaasti ja hakee jälleen tarkkaa juoksua kärjen tuntumassa. 1 Elegant C N on voitokas tanskalainen ja napakka avaaja saanee tässä hyvän juoksupaikan sisäradan jonosta. Skivessä vastassa oli ikäluokan kärkihevosia ja ruuna kamppaili johtavan takaa asiallisesti neljänneksi.

10 Radio Gaagaa on kapasiteettinsa puolesta lähdön kyvykkäintä kaartia, mutta starttitauko, lyhyt matka ja takarivi eivät ole pelimielessä kiinnostava yhdistelmä.

Juoksunkulku: Frommingilla satsataan täydet kiihdytykseen ja se on suosikki johtopaikalle. Elegant C N, Flip Winner ja Global Benchmark hakevat paikkaa johtavan takana.

Pelijakauma: Fromming (22%) on selvästi alipelattu. Varmistuksista Filip Winner (4%) olisi kiinnostavin. Taukohevoset Brenda Grif (29%) ja Radio Gaagaa (15%) eivät maistu.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-3

Kolmevuotiaiden tammojen Breeders' Crown-karsinnassa 7 Islay Mist Sisu hakee jo kuudetta perättäistä voittoaan. Jägersrossa 1,1-kertoimeen pelattu suursuosikki joutui yllättävän tiukoille hevosen jäätyä maalisuoralla jo lievään alakynteen, mutta Per Nordströmin suojatti kontrasi lopussa takaisin ykköseksi. Kauden avauksessa se piti keulasta hallittuun voittoon. Tamma parantaa starttien myötä edelleen ja kilpailee ennakkoilmoituksen mukaan ensimmäistä kertaa ilman takakenkiä. Varmistukset ovat silti paikallaan hieman nahkeamman viime esityksen jälkeen.

3 Lacille Boko on sekin oikein lupaava aloittelija ja voi kauden mittaan kehittyä vaikka kuinka kovaksi ikäluokkalähtöjen tekijäksi. Viimeksi tamma pisteli vahvasti loppua porukan hänniltä, eikä näyttänyt olevan maalin kohdallakaan väsynyt. Toissa kerralla se puristi toisesta ulkoa hallittuun voittoon. Ennakkoilmoituksen mukaan siltäkin otetaan nyt takakengät pois ja onnistuneella reissulla tamma heittää suursuosikille kovan haasteen.

9 Bright Crystal voitti Årjängissa keulapaikalta aivan pystyyn. Björn Goopin suojattia ei kannata väheksyä, vaikka vastus koveneekin nyt selvästi. 1 Glorius Rain kärkkyy tarkkaa juoksua suosikin peesissä. Åbyssa tamma kiri open-stretchiä pitkin todella räväkästi ja ehti juuri linjan kohdalla ykköseksi. 2 Chantal Jet suoritti Kalmarissa rehdin kirin kolmatta ilman selkää ja punnersi lopussa ykköseksi. Startti vei virettä varmasti eteenpäin ja tamma voi olla nappipaikalta yllätysvalmis. 6 Ain't Misbehavin tuli samassa lähdössä vahvasti perille ja paranteli vaikeista asemista Chantal Jetin tuntumaan. Jerry Riordanin suojatin kirikierros sujui 12,8-kyytiä.

11 Nocturne Zon heitti Jägersrossa tiukan haasteen Islay Mist Sisulle ja kävi maalisuoralla jo hetken edelläkin. Lähtöpaikka taitaa olla voittoa ajatellen nyt liian vaikea.

Juoksunkulku: Islay Mist Sisu tulittaa ulkoakin johtoon. Glorius Rain yrittää pitää suursuosikin selän. Suosikki saa määrittää vauhdin mieleisekseen.

Pelijakauma: Islay Mist Sisun (63%) kannatus on liian korkealla ja haastajat sen varjossa alipelattuja.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 7, 3
Suuri: 7, 3, 9, 1, 2, 6

Toto64-4

5 Romero palaa 75-kisojen jälkeen taas sopivaan iltaravilähtöön ja normaalionnistumisella ruuna on tässä porukassa vaikeasti tässä lyötävissä. Viimeksi hevonen hyökkäsi loppukaarteessa menestyjän elkein, mutta viimeisen suoran puristus jäi hieman tasaiseksi. Jägersrossa Conrad Lugauerin suojatti jäi voimissaan pussiin ja olisi takuulla menestynyt tiloja saadessaan. Romero on kapeimpiin lappuihin ihan kelpo varmaideakin.

Selväksi ykköshaastajaksi erottuu kesää kohti jatkuvasti parantava 7 Inspector. Viimeksi Halmstadin 75-kisassa ruuna suoritti vahvasti toiselta ilman vetoapua ja komppasi 10-lopetuksessa keulavoittajan tuntumassa maaliin. Pienen kysymysmerkin hevosen vireen ylle tuo kuuden viikon mittainen starttiväli ja seiskaradan lähtöpaikalta on juoksunkulun suhteen omat haasteensa. Kaiken natsatessa Björn Goopin suojatin kapasiteetti riittää ilman muuta lähdön voittoon.

Poisjäännin myötä sisäradalta kiihdyttävä 2 Amazon Font kerää alustavassa jakaumassa paljon peliä ja toki hyväkuntoinen tamma kannattaa jollain tavalla huomioida hyvältä lähtöpaikaltaan. Jägersrossa se sai tehdä johtopaikalla täysin oman juoksunsa, mutta joutui lopussa taipumaan kakkoseksi. Tällä kertaa vastus on suosikkien osalta kovempi ja voitto tiukassa. 3 Valour Kronosille jäi jossiteltavaa Halmstadin paluukisassa, kun kiriväylää ei löytynyt johtavan takaa. Kunto on nousussa ja nopea avaaja voi olla tässä keulahevonen. 10 Quantum Roc on kapasiteetiltaan kelpo menijä, mutta takarivi on selkeä haitta keulapaikalla viihtyvälle ruunalle. 12 Amour A Belle väläytteli kykyjään viime syksyn Ruotsin kiertueellaan. Tammassa on kosolti ruutia, mutta lähtöpaikka on todella synkkä.

Juoksunkulku: Amazon Font ja Valour Kronos käyvät tiukimman keulakamppailun, jossa jälkimmäinen on suosikki johtoon. Romerolla saatetaan ajaa aktiivisesti kohti kärkipaikkaa.

Pelijakauma: Romero (24%) on kakkosuosikkina kiinnostava merkki. Amazon Font (20%) tuntuu ylipelatulta.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 5
Suuri: 5, 7

Toto64-5

Päivän Duon avauskohde on nelivuotiaiden oriiden ja ruunien Breeders' Crown-karsintaa. Rankingin avaa 9 Manny Muscle, joka tulee olemaan tälläkin sesongilla kova luu syksyn suurissa ikäluokkatehtävissä. Nelivuotiskausi on alkanut lupaavilla suorituksilla. Åbyssa ori laukkasi lähtökiihdytykseen ja putosi porukan hännille, josta se paranteli 11,5-vauhtisella kirilenkillä kärkiryhmään mukaan. Solvallassa luokkahevonen otti omansa helposti johtopaikalta. Reijo Liljendahlin suojatissa olisi ollut paremmalta paikalta selvää varma-ainestakin, mutta nyt hitaan avaajan takaa juoksupaikka voi jäädä yllättävän kauas kärjestä ja silloin tehtävä mutkistuu huomattavasti.

6 Mr Mah Can on löytänyt tällä kaudella uutta kovuutta otteisiinsa ja nopea kiihdyttäjä voi päästä tällä kertaa lähdön vetotöihin. Toissa kerralla se oli hyvä kolmas Manny Musclen ulkopuolelta. Viimeksi ruuna esitti tukalista asemista komean loppuvedon ja vire voi lyhyemmällä starttivälillä edelleen terävöityä.

Kolmantena merkkinä systeemeille 5 Synergy, jonka ennakkoon paljon hehkutettu avauskilpailu päättyi varhaiseen taipumiseen johtopaikalta. Hevosessa on kapasiteettia ilman muuta parempaankin, eikä sitä kannata yhden startin perusteella vielä unohtaa. Nopea kiihdyttäjä saa jälleen hyvän juoksun.

4 Halo Am on ottanut Jerry Riordanin käsissä merkittävän loikan kehityksessään. Örebrossa hevonen sai onnistuneen juoksun parijonossa ja meni kirivaiheessa menojaan. Jägersrossa se kiersi viimeisen kierroksen käynnistyessä kärkihevosen tuntumaan ja eteni lopussa selvään voittoon. Vastus on nyt huomattavasti viime startteja kovempaa luokkaa ja alustavan suosikkiaseman voi kyseenalaistaa.

2 Comes with Age voitti Eskilstunassa sopivan lähdön hienolla lyhyen matkan tuloksella. Åbyn kisassa se ei pystynyt takapareista ohituksiin. Ori on tasainen avaaja ja tulee jäämään alussa kauas kärjestä. Voitto on tiukassa.

Juoksunkulku: Synergy pystyisi halutessaan puolustaa johtopaikan, mutta selkäjuoksukin voi tulla kyseeseen heikon viime startin jälkeen. Mr Mah Can siirtyy silloin johtoon. Manny Muscle saattaa kiertää matkalla johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Halo Am (38%) ja Comes with Age (16%) ovat liikaa pelattuja. Manny Muscle (18%), Mr Mah Can (15%) ja Synergy (7%) ovat parhaat merkit.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 9, 6, 5
Suuri: 9, 6, 5

Toto64-6

Kierros päättyy todella tasaiseen nelivuotiaiden tammojen Breeders' Crown-karsintaan. 11 Hill's Angel avasi uransa viime keväänä hienolla voittotehtailulla, mutta loppukaudesta pyörä ei pyörinyt lainkaan odotetusti. Tamma on vaihtanut talvitauon aikana Bo Westergaardin valmennukseen. Hyvänä päivänä hevosen kapasiteetti riittää täältäkin mihin vain, mutta taktiikka saattaa olla ensimmäiseen starttiin myös hieman tunnustelevampi, jolloin pärjääminen on vaikeaa.

Mika Forssin ohjastama 5 Malvha Ha on jäänyt alustavassa jakaumassa käsittämättömän pienelle huomiolle. Tamma osoitti jo viime kaudella riittävänsä mainiosti ikäluokan parhaitakin vastaan. Kesäkuun täyden matkan E3-finaalista Markus B Svedbergin suojatti nappasi hopeaa, vaikka joutui matkaan lähtöradalta 12. Tämä kausi on alkanut tasaisilla esityksillä, mutta kunto on kesää kohti takuulla nousussa ja nopea avaaja saa tässä maukkaan reissun aivan kärkipäässä.

1 Globalizer esitti Solvallassa väkevää kuntoa punnertamalla johtavan ulkopuolelta raskaissa olosuhteissa ykköseksi. Sisärata ei ole tasaiselle avaajalle mikään paras paikka, mutta tilojen löytyessä kunto riittää mihin vain. Tanskalaisvieras 6 Flower Dust on pelaajien keskuudessa alustavasti turhan unohdettu. Tamma avasi kauden hienolla voitolla johtavan rinnalta ja kunto on startti alla varmasti nousussa. Räväkkä avaaja saanee hyvät juoksuasemat sisäradan jonosta ja pystyy paljoon.

Suurempaan systeemiin mukaan vielä kaksi merkkiä. 10 Bahama Passionilla on allaan pari vaivatonta keulavoittoa helpommista tehtävistä. Tamman kapasiteetti pääsee nyt ikätovereita vastaan kunnon mittariin. 4 Hazyshadeofwinter tykitti Åbyssa loppumetrit todella lujaa. Napakka avaaja voi saada tässäkin tarkan reissun kärjen tuntumassa, eikä ole sillloin vaaraton.

Vihjesysteemin kuudesta merkistä jää ulos vielä monta mahdollista menestyjää. 7 The Primerose voitti kauden avauksessa helposti johtopaikalta ja jäi viimeksi taipuvan taakse hetkeksi pussiin. Lähtöpaikka on nyt vaikea. 3 Cash and Carry on huippulahjakkuus, mutta starttirutiinia on vielä vähän ja autolähtö tuo mukanaan ison laukkariskin. 2 Woodbury Wine oli viimeksi mahdottoman tehtävän edessä porukan hänniltä ja tuon startin voi unohtaa. Toissa kerralla se otti varman voiton johtopaikalta.

Juoksunkulku: Tasainen kiihdytys. Keskeltä rataa avataan parhaiten Malvha Han ja Flower Dustin johdolla. Globalizer saattaa kiertää matkalla johtavan rinnalle, jos löytää sisältä vapaille vesille.

Pelijakauma: Malvha Ha (4%) on huippumaistuva, samoin Flower Dust (4%). Alustavat suosikit Hill's Angelin (31%) johdolla eivät erityisemmin maistu.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 11, 5, 6
Suuri: 11, 5, 6, 1, 10, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 3, 6, 10, 2
Toto64-2: 3
Toto64-3: 7, 3
Toto64-4: 5
Toto64-5: 9, 6, 5
Toto64-6: 11, 5, 6
Hinta: 7,20 ?

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 3, 6, 10, 2
Toto64-2: 3
Toto64-3: 7, 3, 9, 1, 2, 6
Toto64-4: 5, 7
Toto64-5: 9, 6, 5
Toto64-6: 11, 5, 6, 1, 10, 4
Hinta: 86,40 ?

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
3 Felix Orlando 45%
6 Donizetti 13%
2 King of Djazz 10%
10 Lorenzo Boko 8%
7 Global Cashflow 7%
9 Kron Vici Star 5%
4 Dartboard 4%
8 Dowhatyoudodowell 4%
1 Edibear 2%
5 Global Crossover 2%

Toto64-2
3 Fromming 36%
2 Brenda Grif 18%
1 Elegant C.N. 10%
4 Filip Winner 10%
5 Global Benchmark 8%
10 Radio Gaagaa 8%
9 Brilliant Smile 3%
6 Strong Lover 2%
7 Solo Flight 2%
8 Galewindsonthepath 1%
11 Ville Ima 1%
12 Oliveria 1%

Toto64-3
7 Islay Mist Sisu 45%
3 Lacille Boko 20%
1 Glorius Rain 8%
9 Bright Crystal 7%
2 Chantal Jet 5%
6 Ain't Misbehavin 5%
4 A Perfect Face 3%
11 Nocturne Zon 3%
5 Honey Adore 1%
8 Ninja Zon 1%
10 Västerbo LookHigh 1%
12 Elsa Bols 1%

Toto64-4
5 Romero 36%
7 Inspector 25%
2 Amazon Font 10%
3 Valour Kronos 9%
10 Quantum Roc 7%
4 Hasty Helene 4%
12 Amour a Belle 3%
6 Ironman Pellini 2%
9 Ståhlebos King 2%
11 Elcamino Dimanche 2%

Toto64-5
9 Manny Muscle 30%
6 Mr Mah Can 23%
5 Synergy 16%
4 Halo Am 15%
2 Comes with Age 4%
3 Big Top Lindy 3%
8 Ready Tonight 3%
11 A Good Point 2%
12 Yuvaraj 2%
1 Lucifer Sam 1%
7 Zacapa U.S. 1%

Toto64-6
11 Hill's Angel 18%
1 Globalizer 15%
5 Malvha Ha 15%
6 Flower Dust 10%
7 The Primerose 10%
3 Cash and Carry 8%
10 Bahama Passion 7%
2 Woodbury Wine 6%
4 Hazyshadeofwinter 6%
8 Betting Pacer 2%
9 Nashy Håleryd 2%
12 Supercute 1%

Ilta Sanoma
lundi 17 mai 2021 15:18:17 Categories: Ilta Sanoma Ravivihjeet Ruotsi

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.