Ilta Sanoma

Julkaistu:

TOTO5
Rebel Rapid on Joensuun Toto5-pankki.

Toto5-1

Suosikki: 6 Fransua on antanut Toto5-avauksen osallistujista parhaat kuntonäytöt, mutta kahteen viimeiseen on tullut matkalla laukka, eikä sellaiseen ole välttämättä varaa, vaikka porukka on muuten sopiva. Viimeksi ruuna polki kirilenkin 28-kyytiä, eikä tässä muut kyllä taida siihen pystyä.

Haastajat: 3 Kiieksen Vihtori on jo 8-vuotias, mutta kilpailukokemukseltaan aloittelija. Ruuna on nousussa saatuaan kaksi starttia pitkän tauon jälkeen ja pystyy parantamaan ennätystään ihan jonkin verran. Niin toki pitääkin, jos meinaa kamppailla voitosta. Viime voitto tuli varmaan tyyliin, vaikka hevonen joutui matkalla jo töihin.

10 Pirttilän Niilo on vauhdeiltaan lähimpänä suosikin tasoa, mutta vielä sitäkin epävarmempi. Ruuna voisi yksin pitkältä pakilta päästä paremmin ravilla matkaan, mutta on niitä hyppyjä tullut paljon matkallakin.

Yllättäjät: 8 Ernestolla on riittävät kyydit sarjoihinsa, mutta ori on todella epävarma. 4 Mutrin Maksi ja 7 Vuaran Vihu pystyvät parhaimmillaan sellaiseen 32-33 -tulokseen, eikä sellaisilla olla tässä ihan ulkona, jos kovimmat hevoset sortuvat laukkailemaan. Toki se vaara on tämänkin kaksikon kohdalla. 1 Korven Tuumaus ei kyllä viimeksi isommin loistanut, vaikka ylsi totoon. Loppu oli aika vaikeaa Kiieksen Vihtorin voittamassa lähdössä.

Pelijakauma: Kiieksen Vihtori (20 %) voisi varmuutensa vuoksi olla enemmän pelattu, muttei suosikki Fransuakaan (41 %) ole mitenkään liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Sekava, todella epävarmojen hevosten kohtaaminen, jossa juoksunkulkuvaihtoehtoja on useita.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6, 3
Suuri: 6, 3, 10, 8

Toto5-2

Suosikki: 4 Ghaliya Webillä on mailin pyrähdyksessä hyvä sauma singahtaa johtopaikalle. Sillä psyykillä hevosen kuuluisi olla suosikki ja jakauman selvänä kakkoshevosena se on yksi vaihtoehdoista Toto5-tukipilariksi. Tamma otti alkuvuonna kolme voittoa neljään starttiin, joten se osaa voittaa, vaikka ykkösiä ei taulussa näy. Viimeksi Vermossa ei olisi tullut menestystä ilman loppukaarteen laukkaakaan, mutta se oli kova Selene Lunen voittaman Tammatähti-lähtö.

Haastajat: 1 I Feel On Fire on perusluokaltaan lähdön paras hevonen, mutta huippusuorituksesta alkaa olla aikaa. Viimeksi tehtävä oli takaa vaikea, mutta ei olemus nyt 13,2-vauhtisessa 700 metrin kirissä siltikään puhutellut. Martti Pellikka murehtii, että kun parhaat juoksunsa kärkipaikalta tehnyt hevonen on ollut jo pitkään tosi epävarma alussa, eikä sillä ole voinut yhtään satsata. Se ei ole häävi yhtälö ja päälle 50 prosentin peliosuus siinä kohdassa aivan liian mojova.

7 Going Above on suosikkia kiinnostavampi kaveri idealle. Ruuna kamppaili viimeksi kovassa lähdössä hienosti johtavan rinnalta. Sama paikka voi olla kohtalona tässäkin, mutta vastus sopivampaa kuin Kuopiossa.

Yllättäjät: 5 Nope's Dynamite kiri Vieremällä hyvin 4. ulkoa 13-lopetuksessa ja voi parantaa edelleen saatuaan ongelmien jälkeen startin alle. 6 Enge Astarte ravasi välistartissaan Mikkelissä kovan tuloksen, mutta se syntyi lähinnä seuraillen. Nyt tulee tuosta poiketen infon mukaan vielä etukengät takaisin jalkaan. 3 Zingaro dei Venti on aloittanut uusista käsistä nousujohteisesti, mutta viime kerran viides sijakin mairittelee, kun maaliin pääsi vain viisi hevosta.

Pelijakauma: I Feel On Fire (55 %) on aivan liian suuri suosikki. Ghaliya Web (20 %) on huippumerkki, mutta Gong Above (9 %) ja Nope's Dynamite (3 %) ovat myös aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Ghaliya Web avaa johtoon. Johtavan rinnalle ei ole tungosta ja mailin matkasta huolimatta vauhti voi olla aika rauhallistakin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4
Suuri: 4, 7, 5

Toto5-3

Suosikki: 6 Tähteys on rajussa vireessä, mutta epävarmuus haittaa menoa. Ruuna oli viimeksi etenemässä haastamaan hurjaa Alperttoa ennen viimeisen takasuoran lopun laukkaa ja ehti osoittaa ennen lisälaukkoja, ettei kyse ollut väsymyksestä. Ideasuosikki olisi painellut tuossa ravilla selvällä marginaalilla uuden ennätyksen.

Haastajat: 4 Kopran Taisto on ollut pitkään kunnossa, mutta huumorihevosella pitää ajaa aina vähän riskin päälle ja jossiteltavaa jää usein. Viimeksi ruuna paineli onnistuneella juoksulla hyvän tuloksen, mutta olisi kylläkin jäänyt ilman kaverin lopun laukkaa kolmanneksi.

8 Nuga Rols on perusluokaltaan kova tekijä tällaiseen lähtöön, mutta paras vire on ollut tauon jälkeen vielä täysin hukassa. Hevonen varmaan parantaa saatuaan startteja, mutta sen kyllä pitäisikin parantaa kymmeniä metrejä kymmenessä päivässä voittaakseen.

Yllättäjät: 1 Eso Epori aloitti kauden asiallisesti, mutta oli Kuopiossa viimeksi varsin vaisu. Ei hyvä sijoitus silti hyvältä paikalta saa yllättää. 7 Poika-Ramiini on saanut pari starttia kroppaan tauon jälkeen ja sarja istuu rahallisesti ihan mukavasti. 3 Ellin Karamelli on vauhdikas, mutta rytmi on ollut hukassa jo pidemmän aikaa.

Pelijakauma: Tähteyksen (25 %) kuuluisi olla suosikki.

Juoksunkulku: Kopran Taisto lähtee lujaa, mutta hevoselle on haettu selkäjuoksuja. Tähteys voisi saada siten haettua johtopaikan.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 4
Suuri: 6, 4, 8, 1, 7

Toto5-4

Suosikki: Neljännen Toto5-kohteen avainhevoset ovat haastavilla lähtöpaikoilla, eikä tässä ole helppo rakentaa täsmällistä ranking-järjestystä. 8 Spritesine on ykköshevonen. Tamma menetti kausiavauksessa mahdollisuutensa väsyvän takana ja sen kisan voi painaa villaisella. Viimeksi hevonen seurasi kovan Francis Journeyn takaa kakkoseksi ja taaksekin jäi kovia. 4-vuotias avaa oikein hyvin ja voi päästä eturivin uloimpaakin asemiin.

Haastajat: 12 Natalie Ray on paikastaan huolimatta lähdön pelimielessä kiinnostavin rasti. Kolossaalinen tamma on tehnyt nousukuntoista jälkeä palattuaan pitkältä tauolta. Nyt napataan kengät pois, eikä ankea lähtöpaikkakaan ole enää niin ankea, kun kisassa on poisjääntien myötä vain kymmenen hevosta. Kuopiossa 6-vuotias kiritti positiivisesti lahjakasta Justin Webia, vaikkei sille mitään voinutkaan.

6 La Favorite on viime aikoina tottunut huonoihin paikkoihin ja kutosnumero on niihin nähden jopa edistystä. Tamma on kirinyt viimeisissään hyvin taustalta ja pääsee nyt alussa lähemmäksi kärkeä.

9 Grove's Kajsa kehittyy varmaan tahtiin ja on hyvin tasalaatuinen suorittaja. Starttiväli on venynyt, kun tamma on ollut korttikurssilla valmentajansa kanssa, mutta tallikommentin mukaan hevonen on vähintäänkin yhtä iloisella mielellä kuin ennenkin.

Yllättäjät: 4 Janet Webin kirivaihe ei mennyt Bieremällä ihan sujuvimmalla mahdollisella tavalla ja totosijaputki katkesi. Niille sijoille palaaminen ei yllättäisi, mutta voitto vaatisi terävämpää suorittamista lopussa, kuin aiemmin. 7 Crossfire Can kierteli toissa kerralla Oulussa sitkeästi, mutta oli viimeksi kipeä ja sen kisan voi unohtaa. Toissa kerran vire riittäisi tässä korkealle, mutta suoritustaso on sairastauolta auttamatta kysymysmerkki.

Pelijakauma: Natalie Ray (8 %) kiehtoo kovasti.

Juoksunkulku: Aktiiviset Pakkanen ja Toivanen osallistuvat nopeilla hevosilla varmasti kiihdytykseen. Spritesine voisi päästä etenemään johtoon, jos kisaa ajetaan järki kädessä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 12, 6, 9
Suuri: 8, 12, 6, 9, 7

Toto5-5

Suosikki: 2 Rebel Rapid on Toto5-pelin pelatuin hevonen. Lähtökohtaisesti moni asia suosiikin ja kyseessä on vihjaajankin mielestä illan todennäköisin voittaja. Napakka avaaja tuskin missaa johtopaikkaa ja maililla muille tulee kiire. Viimeksi Mikkelissä tuli yllättävä lähtölaukka, mutta hevonen rullaili sen jälkeen hyvällä tyylillä viimeiset 1300 metriä 12,5-paikkeille.

Haastajat: 8 Intuto on hevosena tasaveroinen suosikin kanssa, mutta maili ei ole hevosen paras matka ja arvontakin näytti taas ruunalle huonoja puoliaan, kuten monta kertaa aiemmin. Lappeessa tehtävä oli 12-radalta taktiikkajuoksussa ihan toivoton, mutta hevonen oli tasollaan.

4 Ithinkiama Genius on ollut pitkään kaukana parhaastaan, mutta Vieremällä nähtiin hyvä kiri ja olisiko tuuli vihdoin käääntynyt.

7 Herrera Boko kiri Lappeessa sijoitustaan paremmin 4. ulkoa ja on riviään vaarallisempi, mutta asetelma ei suosi nytkään. Infon mukaan hevonen saa jenkit perään, muttei se aiemmin uralla ole ollut mikään ratkaiseva lisä.

Yllättäjät: 6 Callela Kailashilta napataan kengät pois ensimmäistä kertaa, uran 99. startissa. Se on aina mielenkiintoinen ja huomionarvoinen seikka. 3 Lucille Bourbonilla on potentiaalia viime aikoja parempaan, mutta ravi tuntuu katoavan tällä hetkellä järjestäen lopussa.

Pelijakauma: Rebel Rapid (54 %) on aiheesta iso suosikki.

Juoksunkulku: Rebel Rapid avaa johtoon ja saattaa saada matkasta huolimatta tehdä siinä aika lailla omaa juoksuaan rauhalliseen tahtiin.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2
Suuri: 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 6, 3
Toto5-2: 4
Toto5-3: 6, 4
Toto5-4: 8, 12, 6, 9
Toto5-5: 2
Hinta: 1,60 ?

Tästä kupongille:


Suuri
Toto5-1: 6, 3, 10, 8
Toto5-2: 4, 7, 5
Toto5-3: 6, 4, 8, 1, 7
Toto5-4: 8, 12, 6, 9, 7
Toto5-5: 2
Hinta: 30,00 ?

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
6 Fransua 44%
3 Kiieksen Vihtori 25%
10 Pirttilän Niilo 15%
8 Ernesto 6%
4 Mutrin Maksi 3%
7 Vuaran Vihu 2%
9 Charmi 2%
1 Korven Tuumaus 2%
2 Majatalon Säihke 1%

Toto5-2
4 Ghaliya Web 45%
1 I Feel On Fire 25%
7 Going Above 18%
5 Nope's Dynamite 8%
3 Zingaro Dei Venti 2%
6 Enge Astarte 2%

Toto5-3
6 Tähteys 40%
4 Kopran Taisto 25%
8 Nuga Rols 12%
1 Eso Epori 10%
7 Poika-Ramiini 10%
2 Kardi 1%
5 Caarna 1%
3 Ellin Karamelli 1%

Toto5-4
8 Spritesine 32%
6 La Favorite 18%
12 Natalie Ray 18%
9 Grove's Kajsa 17%
4 Janet Web 4%
7 Crossfire Can 4%
1 Livi Ofelia H.M. 3%
10 Bianca Eagra 2%
2 Gear Lin 1%
5 Notorious Nova 1%

Toto5-5
2 Rebel Rapid 60%
8 Intuto 13%
4 Ithinkiama Genius 12%
7 Herrera Boko 6%
6 Callela Kailash 4%
1 Dream Divine 2%
3 Lucille Bourbon 2%
5 Vincent Croft 1%

Ilta Sanoma
lundi 17 mai 2021 14:11:00 Categories: Ilta Sanoma Ravivihjeet

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.