MTV

Harryn sanat isästään pöyristyttävät - hovissa vaaditaan titteleiden poistamista Sussexin herttuaparilta: "Todella epäkunnioittavaa"

MTV - logo MTV 17/05/2021 07:53:55 Katariina Karjalainen

Prinssi Harryn hiljattain podcast-haastattelussa antamat kommentit isänsä ja isovanhempiensa vanhemmuudesta ovat saaneet hovin raivon valtaan.

Prinssi Harryn haastattelusta nousi jälleen valtava kohu, kun prinssi vieraili viime viikolla podcastissa ja laukoi karuja kommentteja brittihovista. Hovin ja kuninkaalliset velvollisuudet viime vuonna jättäneen Harryn kritiikki kohdistui etenkin hänen isäänsä prinssi Charlesiin.

Harry luonnehti podcastissa isänsä "laittaneen pahan kiertämään" vanhemmuudessaan.

- Hän kohteli minua tavalla, jolla häntä kohdeltiin, hän kiteytti.

Lue myös: Prinssi Harrylta uusi ankara avautuminen brittihovista - lyttäsi prinssi Charlesin taidot vanhempana ja vertasi kuninkaallista elämää eläintarhaan

Brittilehti Daily Mail haastatteli useita pitkäaikaisia hovin jäseniä ja uutisoi heidän pöyristyneen varsinkin siitä, kuinka prinssi puhui podcast-haastattelussa isästään. Kommentti kun on tulkittu kritiikiksi myös kuningatar Elisabetin, 95, ja tämän huhtikuussa 99 vuoden iässä menehtyneen prinssi Philipin vanhemmuutta kohtaan.

Prinssi Philipin hautajaisten jälkeen Harryn välien Williamiin ja Catherineen uskottiin muuttuneen jo sopuisampaan suuntaan. © Toimittanut MTVPrinssi Philipin hautajaisten jälkeen Harryn välien Williamiin ja Catherineen uskottiin muuttuneen jo sopuisampaan suuntaan.

- Ihmiset ovat kauhuissaan siitä, kuinka hän saattoi tehdä näin kuningatar Elisabetille, vaikka Edinburghin herttua on hädin tuskin ehditty haudata. Isoisänsä vetäminen tällaiseen on todella järkyttävää ja epäkunnioittavaa.

Lue myös: Prinssiveljesten tulehtuneet välit ovat puhuttaneet pitkään - lähteet: Brittihovin pahin konflikti ei kydekään Williamin ja Harryn välillä

- Sussexin herttua on käyttänyt valtavasti aikaa ilmaistakseen, että hän on aivan kuin kaikki muutkin ja hyökännyt instituutiota vastaan, joka on hänen mukaansa aiheuttanut hänelle valtavasti tuskaa. Alkaa tuntua siltä, että jos inhoat instituutiota niin paljon, sinulla ei pitäisi olla titteleitä, hovista ladataan.

Myös toinen hovilähde sanoo lehdelle olevansa sitä mieltä, että Harrylta ja hänen puolisoltaan herttuatar Meghanilta tulisi ottaa pois viimeisetkin tittelit. Pari menetti hovin ja kuninkaalliset velvollisuudet jätettyään hänen kuninkaallinen korkeutensa -tittelit, mutta heidät tunnetaan yhä Sussexin herttuaparina ja Harryllä on edelleen myös prinssin titteli.

- Heidän tulisi olla vain Harry ja Meghan. Ja jos he kieltäytyisivät, heidän tulisi pystyä perustelemaan, miksi se ei sovi, hovista jyristään

Herttuapari aiheutti massiivisen kohun viimeksi maaliskuussa, kun Oprah Winfreyn tekemä haastattelu näki päivänvalon. Tuolloin herttuatar Meghan esitti hyvin rajuja väitteitä hovista. Herttuattaren mukaan hän oli muun muassa kohdannut hovissa rasismia. Hänen mukaansa hovi olisi myös kieltänyt häneltä avun hankkimisen mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa.

Video: Herttuatar Meghanin haastattelusta nousi valtaisa kohu - esitti rajuja väitteitä brittihovista

Harry kohtasi sukulaisensa ensimmäistä kertaa yli vuoteen huhtikuussa isoisänsä prinssi Philipin hautajaisissa. Tuolloin moni televisionkatsoja pisti varmasti merkille, että etenkin toistuvasti tulehtuneiden väliensä vuoksi otsikoissa olleet prinssi William ja prinssi Harry sekä herttuatar Catherine vaikuttivat keskustelevan tilaisuuden jälkeen hyvässä hengessä keskenään. 

Lue myös: Prinssi Charles ei välttämättä koskaan anna Harrylle anteeksi - mikä on koitumassa kuningatar Elisabetin tuskaksi

Ainakaan Harryn ja Charlesin väleille tuorein haastattelu tuskin teki hyvää, sillä Charlesin kerrottiin jo ennen poikansa uusinta ulostuloa olevan näreissään siitä, että tämä veti hänet lokaan jo Oprahin haastattelussa.

- Kuningatar Elisabet on ylpeä Williamista, joka on ottanut arvokkaan lähestymistavan asiaan, toisin kuin Charles, joka ei ole vieläkään antanut anteeksi Harrylle sitä, että tämä veti hänet lokaan, sisäpiiristä on kerrottu.

Yhdysvaltoihin perheineen asettuneen prinssi Harryn odotetaan palaavan Britanniaan seuraavan kerran kesällä, kun hänen on tarkoitus osallistua yhdessä isoveljensä prinssi Williamin kanssa tilaisuuteen, jossa paljastetaan patsas heidän äitinsä prinsessa Dianan muistoksi. Dianan syntymästä tulee 1. heinäkuuta kuluneeksi 60 vuotta.

Lähde: Daily Mail

lundi 17 mai 2021 10:53:55 Categories: MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.