MTV

Poliisi tutkii murhaa Eurassa: MTV:n tietojen mukaan 23-vuotias mies surmasi äitinsä kesämökillä - epäiltyä vaaditaan vangittavaksi

MTV - logo MTV 17/05/2021 08:20:47 Sanni Mattila
Poliisi tutkii ihmiseen kuolemaan johtanutta väkivallantekoa Satakunnassa Euran Paneliassa. © Toimittanut MTVPoliisi tutkii ihmiseen kuolemaan johtanutta väkivallantekoa Satakunnassa Euran Paneliassa.

Poliisi vaatii tänään vangittavaksi 1997 syntynyttä miestä. Häntä epäillään Satakunnassa Euran Panelian kylässä tehdystä murhasta.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri on miehen lähiomainen. Hätäkeskus sai 13. toukokuuta eli viime viikon torstaina kello yhden jälkeen iltapäivällä ilmoituksen mökkinaapurilta, joka oli kuullut viereisen mökin pihalta huutoa.

Poliisin mukaan ilmoittaja oli havainnut, että paikalla on käynnissä jonkinlainen väkivallanteko.

Poliisit löysivät paikalta surmatun ihmisen. MTV Uutisten varmistamien tietojen mukaan epäilty tekijä on 23-vuotias mies ja uhri hänen äitinsä. Poliisi viittasi aiemmassa tiedotteessaan "perheensisäiseen väkivallantekoon".

Epäilty oli ehtinyt poistua paikalta ennen virkavallan saapumista. Poliisi käynnistikin torstaina iltapäivällä suuren operaation epäillyn löytämiseksi. Miestä etsittiin alueelta useiden tuntien ajan.

Lue tapauksen taustat: Euran poliisioperaation syy selvisi: Poliisi tutkii perheen sisäistä väkivallantekoa - yksi sai surmansa

Vangitsemisistunto käräjillä

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula ei maanantaina aamulla kommentoinut tutkinnan etenemistä ja tapauksen yksityiskohtia lainkaan. Tutkinnanjohtajan mukaan vaiteliaan kommenttilinjan syynä on se, että poliisi tiedottaa tapauksesta joko tänään maanantaina tai huomenna tiistaina kaikille tiedotusvälineille yhteisesti.

Toistaiseksi poliisi ei ole täsmentänyt edes, millaisesta rikosnimikkeestä on kyse. Käräjäoikeuden pakkokeinotiedoista kuitenkin selviää, että rikosnimike on murha. Rikosnimikkeen perusteella voidaan päätellä, että teko on ollut erittäin julma tai raaka ja sisältänyt esimerkiksi vakaata harkintaa. 

Rikosprosessi etenee tänään siten, että rikoksesta epäiltyä miestä vaaditaan vangittavaksi Satakunnan käräjäoikeudessa. Pakkokeinoistunnon jälkeen tietoon tulee, kuinka todennäköisin perustein miestä epäillään kyseisestä teosta.

Epäillyllä 1997 syntyneellä miehellä on jonkin verran aiempaa rikoshistoriaa ainakin kotipaikkakuntansa käräjäoikeudessa. Hänen taustaltaan löytyy muun muassa huumerikos, vahingontekoja ja lähestymiskieltoasia, jossa suojattavina on ollut miehen sisarus perheineen.

Lue myös: Poliisi tutkii perhepiirissä tapahtunutta murhaa Vihdin Nummelassa - tältä alueella näyttää

lundi 17 mai 2021 11:20:47 Categories: MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.