LaLiiga

Ronald Koeman joutui selittelemään Barcelonan kauden päättymistä pettymykseen: "Ilman 30 maalin Messiä pelaaminen on mahdotonta"

LaLiiga - logo LaLiiga 17/05/2021 07:07:09 Toimitus
© Tiedotekuva

Nyt se on viimeistään täysin varmaa. Barcelona ei voita La Ligan mestaruutta kaudella 2020-2021. Atlético Madrid ja Real Madrid voittivat sunnuntaina ottelunsa, kun Barcelona hävisi samaan aikaan Celta Vigolle kotikentällään maalein 1-2. Sarjan toiseksi viimeisen kierroksen otteluraportin voi lukea täältä.

Kyseessä on vasta ensimmäinen kerta Lionel Messin pitkällä uralla, kun Barcelona pelaa kauden päätöskierroksella toista vuotta peräkkäin ilman mahdollisuutta mestaruuteen. Messistä puhuttiin myös ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, sillä peli saattoi jäädä Messin viimeiseksi Camp Noulla. Ensi kauden osoite kun ei ole vielä selvillä.

- Toivomme, ettei tämä ollut Messin viimeinen peli täällä. Hän on edelleen maailman paras. Messi teki 30 maalia, ja ilman häntä pelaaminen on mahdotonta, valmentaja Ronald Koeman totesi lehdistölle Sportin mukaan.

- Se on kuitenkin kysymys Leolle. Toivomme, että hän jatkaa meillä. Jos meillä ei olisi Leoa, emme tiedä, kuka meille tekisi niin paljon maaleja.

Messi teki sunnuntaina päällään kauden toisen maalinsa, ja yhteensä liigakauden 30:nnen. Kyseessä on yhdeksäs kausi, kun Messi rikkoi 30 maalin rajapyykin. Kukaan toinen pelaaja Euroopassa ei ole pystynyt vastaavaan. Cristiano Ronaldolla vähintään 30 maalin kausia on kahdeksan.

Kauden päättyminen pettymykseen oli Koemanillekin vaikea pala. Omaa tulevaisuuttaan hän ei halunnut silti kovin syvällisesti kommentoida.

- Pelasimme (Celtaa vastaan) hyvän ensimmäisen puoliajan, mutta he tasoittivat pelin ainoasta vastahyökkäyksestään. Henkisesti se oli meille vaikeaa, eikä toinen puoliaika ollut yhtä hyvä. Me olisimme voineet tehdä 2-1-maalin, mutta tilanteeksi muuttuikin 1-2. Niin voi käydä, kun ei ole taitoa eikä laatua, Koeman totesi.

- Emme pystyneet voittamaan, ja tästäkin kerrasta pitää oppia ja pyrkiä parantamaan. Meidän täytyy keskustella.

- Me tarvitsemme kokonaisvaltaisemman kokoonpanon. Olemme nuorempia Atléticoon ja Real Madridiin verrattuna. Meillä on lahjakkuuksia, mutta ei 26-28-vuotiaita pelaajia. Nuoret ovat pärjänneet hyvin, mutta kokonainen kausi on iso haaste. Meidän täytyy keskustella seurassa siitä, kuinka parantaa tilannetta.

- Kysymyksiin omasta tulevaisuudestani en aio vastata. Sanoin niin jo aiemmassa lehdistötilaisuudessa, eikä sitä ole tarpeen toistaa.

- Ei minun tarvitse itseäni analysoida, eikä tämä ole oikea hetki puhua minusta. Joskus vaihtoni eivät ole olleet oikeita. Vaihdoimme pelisysteemiä kesken kauden, ja se auttoi meitä paljon. Minä analysoin kyllä itseäni, mutta myös seura tarvitsee analyysiä, Koeman päätti.

Lue myös: Barcelonalle jo ensi kaudeksi uusi valmentaja? - Neuvottelut seuralegendan kanssa edessä

lundi 17 mai 2021 10:07:09 Categories: LaLiiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.