Sport Content

Suomalaistulokkaalla mahti-ilta farmikaukalossa

Sport Content - logo Sport Content 17/05/2021 07:26:45 Sport Content
© Toimittanut Sport Content Roby Järventie vietti mahti-iltaa jääkiekon farmiliiga AHL:ssä sunnuntaina. Suomalaishyökkääjän Belleville Senators jyräsi Manitoba Moosen kotonaan 6-1.

Kaukalon ykköstähdeksi valittu Järventie (2+1) vastasi Bellevillen ensimmäisestä ja 4-0 -maalista. 18-vuotias hyökkääjä avusti kaupan päälle vielä ottelun viimeisessä osumassa.

Järventie esiintyi neljännessä AHL-ottelussaan. Sunnuntain tehopisteet olivat hänelle ensimmäiset farmijäillä.

NHL-seura Ottawa Senators varasi Järventien kesän 2020 NHL-draftissa toisella kierroksella. Hän solmi huhtikuussa Ottawan kanssa NHL-sopimuksen, joka astuu voimaan ensi kaudella. Hän pelaa tämän kevään AHL-pestillä Bellevillessä. Järventie vietti kotimaan puolella jo päättyneen kauden SM-liigan Tampereen Ilveksessä.

Suomalaisista maalin makuun pääsivät sunnuntaina myös Ontario Reignin Rasmus Kupari ja Henderson Silver Knightsin Marcus Kallionkieli. Ontario jyräsi Tucson Roadrunnersin vieraissa 9-4. Kuparin tämän kauden AHL-saldo on nyt 32 ottelua ja 5+15=23 pistettä. Hän on pelannut kevään aikana seitsemän ensimmäistä NHL-otteluaan, joista saaliina on yksi maali.

Henderson taipui kotikaukalossaan Bakersfield Condorsille voittolaukauskilpailun päätteeksi 3-4. Kaukalon kolmostähdeksi valittu kallionkieli vastasi ottelun ensimmäisestä maalista. Hänen AHL-saldonsa on nyt kuusi ottelua ja 2+0=2 pistettä.

Kuva: Leijonat.fi

lundi 17 mai 2021 10:26:45 Categories: Sport Content

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.