LaLiiga

Barcelonalle jo ensi kaudeksi uusi valmentaja - neuvottelut seuralegendan kanssa edessä?

LaLiiga - logo LaLiiga 17/05/2021 06:20:59 Toimitus
© Tiedotekuva

Barcelona juhli tällä kaudella Copa del Reyn voittoa Ronald Koemanin alaisuudessa, mutta sai pettyä Supercopassa, Mestarien liigassa ja La Ligassa. Koemanin sopimus kattaa ensi kaudenkin, mutta katalonialaislehti ARA:n mukaan hänet saatetaan korvata seuralegenda Xavilla jo nyt.

Xavi allekirjoitti qatarilaisseura Al-Saddin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen keskiviikkona, mutta hänellä uskotaan olevan lupa purkaa sopimuksensa, jos Barcelona kutsuu. Ja nyt Barcelona ja Xavi aikovat ARA:n tietojen mukaan aloittaa neuvottelut jo ensi kauden osalta. Xavi matkustaa Barcelonaan tiettävästi maanantaina.

Keskusteluja on käyty äärimmäisen salatusti kunnioituksesta Ronald Koemania kohtaan. Tieto on kuitenkin saavuttanut Barcelonan pelaajiston, joka on toivonut uutisia ensi kauden osalta ennen kuin kausi päättyy ja omat maajoukkueet kutsuvat.

Xavi käy keskusteluja sekä Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportan että seuran jalkapallojohtaja Mateu Alemanyn kanssa. Xavi toivoo Laportalta, että hän saisi tuoda seuraan oman nykyisen taustatiiminsä mukaan. Myös sopimuksen yhteiskohtia hiottaisiin juuri Laportan kanssa. Alemanyn kanssa puolestaan puhutaan siitä, millaista joukkuetta ensi kaudeksi rakennetaan. Avainasemassa on Lionel Messin jatko seurassa.

41-vuotias Xavi on Barcelonan oma kasvatti, joka edusti Euroopassa ainoastaan Barcaa. Hän siirtyi Al-Saddiin vuonna 2015, ja aloitti samassa seurassa valmennusuransa vuonna 2019, heti pelaajauran päätyttyä.

Pitkäaikainen Barcelonan kapteeni pelasi kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa kaikkiaan 17 kautta. Hän voitti Barcassa muun muassa kahdeksan kertaa La Ligan ja neljä kertaa Mestarien liigan. Kolme kertaa Ballon d'Or-äänestyksessä kolmanneksi sijoittunut Xavi pelasi Espanjan maajoukkueessa 133 ottelua, ja voitti kerran maailmanmestaruuden ja kahdesti EM-kultaa.

Lähde: Sport

Lue myös: Zinedine Zidane kommentoi kuumia huhuja: "Miten sanoisin pelaajilleni nyt, että lähden?"

lundi 17 mai 2021 09:20:59 Categories: LaLiiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.