STT

Venäjän presidentinhallinnon varajohtaja: Moskova on valmis tukemaan Itä-Ukrainan kapinallisia tarvittaessa

STT - logoSTT 9/04/2021 09:08:08 STT
Ukrainan ja Venäjän suhteet ovat kiristyneet entisestään viime aikoina Venäjän liikuteltua raskaasti aseistettuja joukkojaan Ukrainan rajojen läheisyydessä. Kuvassa Ukrainan sotilaita Luhanskin alueella 7. huhtikuuta. LEHTIKUVA/AFP © AFP / LehtikuvaUkrainan ja Venäjän suhteet ovat kiristyneet entisestään viime aikoina Venäjän liikuteltua raskaasti aseistettuja joukkojaan Ukrainan rajojen läheisyydessä. Kuvassa Ukrainan sotilaita Luhanskin alueella 7. huhtikuuta. LEHTIKUVA/AFP

Mari Areva

Venäjällä presidentinhallinnon varajohtaja Dmitri Kozak sanoo Moskovan olevan valmis tukemaan Itä-Ukrainan kapinallisia tarvittaessa. Kozakin mukaan Venäjä harkitsisi väliintuloa "puolustaakseen" Itä-Ukrainan venäjänkielisiä asukkaita, mikäli Ukraina hyökkää alueen separatisteja vastaan.

Kozakin torstaisesta lausunnosta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

- Kaikki riippuu yhteenoton mittakaavasta, Kozak sanoi BBC:n mukaan.

Kozakin mukaan merkittävien sotatoimien syttyminen Itä-Ukrainassa voisi olla Ukrainalle "lopun alku", kertoo muun muassa Moscow Times.

- Se olisi itse aiheutettu haava. Ei laukaus jalkaan, vaan kasvoihin, Kozak sanoi Moscow Timesin mukaan.

Kozakin uhkaavan sävyinen lausunto tuli sen jälkeen, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on viime päivinä vedonnut Ukrainan läntisiin liittolaisiin tuen saamiseksi.

Yhteenotot jälleen kiihtyneet

Ukrainan ja Venäjän suhteet ovat kiristyneet entisestään viime aikoina Venäjän liikuteltua raskaasti aseistettuja joukkojaan Ukrainan rajojen läheisyydessä. Tilanne on kirvoittanut huolestuneita kannanottoja muun muassa Yhdysvaltojen ja EU:n johtajilta.

Itä-Ukrainan taistelut saivat alkunsa vuonna 2014 sen jälkeen kun Venäjä oli liittänyt Krimin niemimaan itseensä. Yhteenotoissa on saanut surmansa yli 13 000 ihmistä.

Viime vuoden tulitauko on pitänyt verrattain hyvin, mutta viime aikoina yhteenotot Venäjä-mielisten separatistien ja Ukrainan joukkojen välillä ovat jälleen kiihtyneet.

9. huhtikuuta 2021 12:08:08 Categories: STT

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.