STT

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat puivat tänään Ano Turtiaisen pääsiäisenä julkaisemaa uhkaavaksi koettua tviittiä

STT - logoSTT 9/04/2021 03:56:59 STT
Kansanedustaja Ano Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän kommentin, jonka monet ovat kokeneet uhkaavaksi. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa © LehtikuvaKansanedustaja Ano Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän kommentin, jonka monet ovat kokeneet uhkaavaksi. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Eduskunnan puhemiehistö tapaa tänään eduskuntaryhmien puheenjohtajat kansanedustaja Ano Turtiaisen viime lauantaina julkaiseman tviitin takia.

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän kommentin, jonka monet ovat kokeneet uhkaavaksi. Esimerkiksi eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) piti Turtiaisen tviittiä "uhkauksenomaisena".

- Ystäväni sanoi - "olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski." No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, hän kirjoitti viestissään.

Puhemiesneuvosto kutsui puheenjohtajat keskusteluun tiistaina. Puhemiesneuvosto sanoi eduskunnan tiedotteessa pitävänsä asiaa erittäin vakavana.

Turtiaisen ei ole tarkoitus osallistua kokoukseen. Hän lähetti keskiviikkona kommenttinsa tapauksesta sähköpostitse puhemiesneuvostolle, eduskunnan pääsihteerille, eduskuntaryhmien puheenjohtajille sekä tiedotusvälineille.

Turtiaisen mukaan eduskunnan puhemiehistön on turha yrittää puuttua hänen eduskunnan ulkopuolisiin tekemisiinsä. Hänen mukaansa hän ei ole puhemiesneuvoston alainen eikä sille tilivelvollinen.

Turtiainen valittiin eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä vuonna 2019 perussuomalaisten listoilta, mutta hänet on sittemmin erotettu puolueesta ja sen eduskuntaryhmästä. Turtiainen muodostaa nykyisin oman yhden miehen eduskuntaryhmänsä.

9. huhtikuuta 2021 6:56:59 Categories: STT

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.